30.000 estudiants dels EUA arriben a BCN per celebrar l’‘spring break’
Cinc discoteques programen durant aquest cap de setmana sessions per a joves universitaris amb alt poder adquisitiu
Barcelona torna a acollir aquest any milers d’estudiants nord-americans amb motiu de l’spring break. Literalment pausa primaveral és el nom que donen els universitaris nord-americans a les seves vacances de final de trimestre. Amb ganes de gresca, platja i sol, un bon nombre es desplacen a la capital catalana per divertir-se i assaborir Europa. Cultura i gastronomia mediterrània són alguns punts que apareixen a la to do list d’aquests joves turistes, tot i que la majoria admet que la seva principal ànsia és la festa nocturna.
Per cridar la seva atenció, cinc discoteques de Barcelona han programat dos festivals de música especials aquest cap de setmana: l’Abroadfest i l’Springfest. Duran tres dies, del 29 de febrer al 2 de març. Durant aquestes dates, els clubs de nit implicats han convidat artistes nord-americans especialment per a l’ocasió i pretenen fer vibrar les pistes de ball sense parar. Conjuntament esperen uns 30.000 assistents. Tot i que no hi ha recompte oficial, els dos festivals van estimar el 2016 que en sumarien uns 10.000, cosa que dona compte de la tendència a l’alça d’aquest esbarjo americà.
Els primers viatgers universitaris van arribar dimecres i van coincidir amb la recta final del MWC, el congrés tecnològic més important del món. La cita firal finalitza aquesta edició amb més afluència de la que va pronosticar: 101.000 assistents, la millor xifra des del 2019. Una part són també nord-americans de mitjana edat, que es creuaran amb aquests compatriotes d’uns vint anys.
Alt poder adquisitiu
Dos perfils de visitant que poc tenen a veure, tot i que comparteixen una característica interessant per al sector turístic local: alt poder adquisitiu. Aquest doble públic que s’entrellaça casualment al febrer dispara les reserves als allotjaments de luxe de Barcelona. Els restaurants de més categoria de la ciutat també estan saturats d’empresaris disposats a deixar-se la cartera i grups juvenils amb ganes d’experiències prèmium. De la mateixa manera, els bars amb més reputació es queden sense taules, igual que els reservats VIP de les sales de ball.
Robert Massanet, director de Sutton i coorganitzador de l’Abroadfest, remarca que aquest perfil d’universitaris és "gent amb un poder adquisitiu molt gran". "La majoria ja estan en ciutats europees com Florència, París o Amsterdam fent una estada tipus Erasmus i es reuneixen a Barcelona per festejar", precisa.
Els descriu com "amics que ja es coneixen i estan repartits pel món estudiant". Així mateix, afegeix que solen allotjar-se "en hotels molt cars com l’Hotel Arts o el Vela" o bé "lloguen pisos a Airbnb de preus molt elevats al passeig de Gràcia o a la plaça Catalunya".
Entre gresca i gresca, pronostica, també faran turisme i visitaran els monuments més famosos de la capital catalana. Massanet apunta, a més, que "molts reserven el seu viatge amb agències que els organitzen l’estada per complet". En general, "tenen tours turístics i gastronòmics de molta qualitat ja pactats", detalla el coorganitzador de l’Abroadfest.
Una d’aquestes agències és l’empresa americana All Roads Travel, que aquest any té una especial col·laboració amb l’Abroadfest. S’encarrega d’oferir "paquets de viatge personalitzats que s’adapten a l’esperit cercador d’emocions dels universitaris", segons indica a la seva pàgina web. "Garantim una experiència estimulant i rejovenidora que els joves mai oblidaran", amplien.
Notícies relacionadesDe la mateixa manera, es consideren especialistes a "planificar les escapades de l’spring break en llocs de somni banyats pel sol i amb una vida nocturna vibrant". Barcelona no apareix explícitament en la seva publicitat ni tampoc mostren el planning exacte que comercialitzen per als grups que porten a la ciutat.
L’actual és l’11a edició de l’Abroadfest i té lloc a tres discoteques diferents: Input, Surprise Venue i Shoko. El cartell musical el formen grans estrelles i dj emergents anglosaxons. Entre ells es troben Wax Motif, Noizu, Yung Gravy, Nightmare, Ship Wreck i Kream. D’altra banda, Opium Barcelona celebra la novena edició del seu propi festival, anomenat Springfest. Espera "intre 6.000 i 7.000 joves", indiquen fonts del club.
Ja ets subscriptor o usuari registrat? Inicia sessió
Aquest contingut és especial per a la comunitat de lectors dEl Periódico.Per disfrutar daquests continguts gratis has de navegar registrat.
- Obligatori per llei La multa que et pot caure per no estar empadronat on vius
- Energies renovables El pàrquing de l’Alcampo de Sant Boi es transformarà en la instal·lació fotovoltaica més potent de l’àrea de Barcelona
- salut mental Els diagnòstics de TDAH entre els adults creixen en els últims anys
- Conflicte a Girona Una família denuncia que un home s’ha quedat d’ocupa en una casa que li van deixar a Llagostera
- LA VISITA BLAUGRANA AL COLISEUM Cinc anys amb un zero a Getafe
- Violència contra les dones Laura Palmer i la por que ens va quedar
- Transparència Hisenda vigilarà més les targetes: demanarà aquestes dades sobre els moviments
- Trump, la Lluna i més enllà
- Aquesta nit Gala dels premis Gaudí
- Premier league Haaland firma una inusual renovació amb el City fins al juny del 2034