Feijóo creu que Sánchez no publica l’amnistia al BOE "per por"

Azcón acusa el president de viure "abraçat a la corrupció des que s’aixeca fins que es fica al llit" pels casos de la seva dona

Feijóo creu que Sánchez no publica l’amnistia al BOE "per por"
1
Es llegeix en minuts
MARCOS CALVO LAMANA

El líder del PP, Alberto Núñez Feijóo, va acusar ahir el Govern de Pedro Sánchez de demorar la publicació, en el Butlletí Oficial de l’Estat (BOE), de la llei d’amnistia per "por dels efectes" d’una norma "il·legal". A més, es va mostrar convençut que la Unió Europea frenarà aquesta llei i no deixarà "passar aquest atropellament".

"Ho va dir la presidenta Von der Leyen [a Galícia, dissabte] i us puc assegurar que Europa estarà del costat de la igualtat i de l’Estat de dret i, si no, temps al temps", va proclamar en un míting a Saragossa davant 1.500 persones, segons fonts del PP.

Feijóo va remarcar que, després d’aprovar-se l’amnistia al Congrés dijous passat, els independentistes "demanen un referèndum", i va afegir amb ironia: "¿Pero això no era ja el final del procés? ¿Per què ara demanen un referèndum? I, si tanta reconciliació suposa, ¿per què no la publiquen en el BOE per reconciliar-se al més aviat possible?".

En un discurs molt dur contra els socialistes, Feijóo va sentenciar: "Sigui legal o no el que fa el palau de la Moncloa, el que està clar és que no és ètic. I la nostra resposta a les urnes diumenge serà que no cedirem".

Notícies relacionades

En presència del president del Govern d’Aragó, Jorge Azcón, i de les alcaldesses de Saragossa, Osca i Terol, el líder del PP va carregar contra Sánchez per exercir "la pitjor política que existeix, la que s’atreveix a negociar el que no li pertany, com la llibertat dels espanyols, per set vots", una decisió que Feijóo considera "l’acte de corrupció política més gran en els 46 anys de democràcia a Espanya".

Jorge Azcón va apujar el to i va qualificar de "miserable", "un cas de corrupció" i "delicte de tràfic d’influències" tot el que concerneix el màster de Begoña Gómez. "Sánchez està abraçat a la corrupció des que s’aixeca fins que es fica al llit. I això també es votarà diumenge vinent", va dir el president aragonès, i va cridar "a la coherència" dels socialistes contraris a l’amnistia, demanant als diputats contraris a la norma que votin a favor dels recursos d’inconstitucionalitat que preparen les autonomies del PP.

Temes:

BOE Govern