L’inici de "la gran transformació"

L’alcalde de Badalona intenta deixar enrere el llast de la ineficàcia de la maquinària burocràtica municipal. «Hem desbloquejat la paràlisi», assegura com a balanç del seu primer any.

L’inici de "la gran transformació"
2
Es llegeix en minuts
Gerardo Santos
Gerardo Santos

Ubicada/t a Badalona, Santa Coloma, Mataró, Martorell, Esplugues i Vilanova i la Geltrú

ver +

L’alcalde de Badalona, Xavier García Albiol, insisteix sempre que pot ser que aquest hagi sigut el primer any de "la gran transformació" de la ciutat, que intenta deixar enrere el llast de la ineficàcia de la maquinària burocràtica del seu propi ajuntament. "Hem desbloquejat la paràlisi", va assegurar Albiol en el balanç que ell mateix va fer del primer any de mandat. L’impuls a l’actualització de la plantilla i la contractació del primer gerent municipal són els grans pilars en què l’alcalde sustenta la idea del "desbloqueig", tot i que caldrà esperar per veure els fruits d’aquestes mesures. Els retards en la licitació del contracte de neteja, en la reparació del pont del Petroli, o en la climatització dels equipaments municipals, entre d’altres, donen compte que el problema encara persisteix.

L’inici de "la gran transformació" /

La nova regidoria de Polítiques contra l’ocupació il·legal ha impedit més d’un centenar d’ocupacions, i evita, segons la informació aportada per l’ajuntament, la meitat de les que té avís la Guàrdia Urbana. Mentrestant, les denúncies per part dels agents sobre les condicions laborals del cos han sigut una constant. La contractació de 46 nous policies, encara en període formatiu, i l’anunci de la reforma de la comissaria haurien d’apaivagar els ànims del cos.

Precisament per aixecar una nova comissaria de la policia local l’executiu municipal vol desallotjar l’antic institut B9. Des de fa uns mesos, uns 150 migrants ocupen l’espai, davant les crítiques dels veïns de la zona, que assenyalen greus problemes de convivència. Després d’alguns revessos judicials, ara el jutjat ha donat la raó a l’ajuntament.

A l’abril, i després de no renovar el contracte amb la cooperativa que gestionava l’espai, l’alberg per a persones sense sostre de Can Bofí Vell va tancar, i va deixar sense recurs per dormir 45 persones, per a les quals no hi ha encara una solució a curt termini més enllà de l’atenció que els serveis socials els ofereixen.

L’alcalde Albiol va aconseguir marcar agenda política en àmbit català quan va anunciar el fre fins al 2027 en l’aplicació de la zona de baixes emissions. A la seva postura no van trigar a unir-se altres alcaldes de l’àrea de Barcelona.

L’arbre de Nadal

L’amistosa pugna amb l’alcalde de Vigo per veure quina ciutat aconseguia aixecar l’arbre de Nadal més gran i espectacular va atraure unes 50.000 persones a la inauguració de l’arbre: "Hem convertit la ciutat en un referent per visitar per Nadal", va afirmar Albiol. Passada la febre nadalenca, va haver d’afrontar la tragèdia de l’esfondrament del carrer de Canigó, que va acabar amb la vida de tres veïns. El govern municipal va firmar un decret d’emergència que li va permetre marcar el ritme de les inspeccions i gestionar les ajudes.

Notícies relacionades

XAVIER G. ALBIOL

BADALONA (PP)