De Badia a una conselleria clau

De Badia a una conselleria clau

Jordi Otix

1
Es llegeix en minuts
J. R / S. G.

Eva Menor (Madrid, 1972), l’exalcaldessa de Badia del Vallès, serà la nova consellera d’Igualtat i Feminisme del Govern de Salvador Illa. La dirigent socialista va entregar la vara de comandament que lluïa des del 2009 aquest any, quan va obtenir representació al Parlament en les eleccions catalanes del 12 de maig. Ara, obrirà una nova etapa en l’Executiu català a càrrec d’una conselleria clau per als socialistes, però també per donar compliment al pacte que van fer amb ERC perquè cedissin els seus vots al ja president: mantenir la cartera amb rang de departament.

Llicenciada en Dret per la Universitat Autònoma de Madrid el 1995, Menor té un màster en pràctica jurídica per la Universitat Autònoma de Barcelona, un postgrau en gestió i administració local (2004) i un altre en hisenda autonòmica i local per la Universitat de Barcelona (2016). L’advocada, especialitzada en dret penal, laboral i de família, va exercir la disciplina entre 1998 i 2009, especialment com a gestora fiscal i comptable de pimes.

Afiliada al PSC des de 1998, ha ocupat responsabilitats orgàniques en l’executiva de la federació del Vallès Occidental Sud i com a consellera nacional. Després va passar a formar part de l’executiva nacional del PSC i va dedicar 13 anys al consistori de Badia del Vallès, on ja havia ocupat responsabilitats des del 2003 com a regidor de cultura i participació ciutadana i després com a tinent d’alcaldia d’economia fins a aconseguir l’alcaldia.

Notícies relacionades

Va compaginar amb el càrrec la presidència delegada de l’Àrea de Desenvolupament Econòmic i Turisme de la Diputació de Barcelona (2023-2024) i de l’Àrea de Desenvolupament Econòmic, Turisme i Comerç (2019-2023).

Entre les seves aficions destaca haver dedicat temps al teatre amateur, seguint els trucs del Mago Pop, el seu mentor sobre la tarima. És vocalista en un grup de música pop rock a la seva ciutat anomenat La buena medicina, ja que la música li "alimenta l’ànima".

Temes:

Govern PSC PSC