Precedent. Va aconseguir el perdó del monarca

Artur Segarra sí que va ser condemnata mort i va poder conservar la vida

Combo de Artur Segarra (i) y Carlos Alcañiz (d)

Combo de Artur Segarra (i) y Carlos Alcañiz (d) / EPC

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Empresonat a Tailàndia hi ha un altre espanyol que també compleix condemna per haver assassinat i esquarterament al país asiàtic, Artur Segarra. El català, que va fugir per intentar eludir la justícia espanyola per delictes vinculats a una trama d’estafes, va segrestar, va torturar, va assassinar i va esquarterar l’empresari David Bernat el 2016. Amb Bernat tenia una relació de presumpta amistat prèvia i el va retenir durant set dies al seu apartament abans del fatal desenllaç.

Com Daniel Sancho, Segarra també va ser captat per les càmeres de seguretat d’un establiment comprant tot el material amb el qual posteriorment va cometre el delicte, a més que també van haver-hi imatges d’ell sortint de casa seva en una motocicleta carregat amb caixes i grans bosses en les quals, suposadament, transportava les restes de Bernat.

Notícies relacionades

El crim va tenir lloc a Bangkok, i Segarra va decidir fugir a Cambodja per intentar escapar de la justícia, però va ser detingut. Després d’un llarg procés judicial en què no va col·laborar i va arribar a declarar-se innocent, va ser condemnat en ferm el 2019 a la pena de mort, tot i que va aconseguir revertir la situació per mitjà d’una carta enviada al monarca tailandès en la qual reconeixia l’assassinat. Passarà la resta de la seva vida entre reixes.

Després que transcendís el succés pel qual s’ha jutjat Daniel Sancho, Segarra no va dubtar a demanar "una oració i que es respecti la seva presumpció d’innocència".

Temes:

Espanyol Bangkok