per a la població migrada

Rubí entrega Certificats d'Acollida a 17 veïns procedents d'altres països

La Generalitat expedeix aquests diplomes, que reben les persones nouvingudes que han completat un circuit formatiu sobre competències lingüístiques, culturals i laborals

Es tracta d'un document que executa l'ajuntament i que pot ser útil en els processos d'estrangeria o d'adquisició de la nacionalitat, així com a l'hora de buscar feina

image-2

image-2

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Un total de 17 veïns de Rubí procedents d’altres països han rebut el Certificat d’Acollida, després d’haver completat una sèrie de cursos sobre competències bàsiques en català, coneixements laborals i de la societat catalana. 

Es tracta d’un document que pot ser útil en els processos d’estrangeria o d’adquisició de la nacionalitat, així com a l’hora de buscar feina. Tot i que el certificat l’expedeix el Departament de Treball, Assumptes Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament de Rubí és qui executa i gestiona aquest servei. Des de la seva posada en marxa el 2016, s’han entregat un total de 45 certificats.

Competències bàsiques

Per obtenir-lo, les persones nouvingudes han de completar un curs de 90 hores de competències lingüístiques bàsiques en català –que s’imparteix en el Servei Local de Català (SLC) o bé en el mateix Servei de Primera Acollida de l’Ajuntament–; una formació de 15 hores sobre coneixements laborals –que es realitza en el Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC)–; i un últim curs, també de 15 hores, sobre coneixements de la societat catalana i el seu marc jurídic –que es porta a terme el Servei de Primera Acollida–.

El consistori rubinenc ofereix aquest servei en compliment del Decret 150/2014 dels serveis d’acollida de les persones immigrants i de les tornades a Catalunya, dins de la Llei 10/2010 d’acollida de les persones immigrades i de les tornades a Catalunya. El Fons Social Europeu subvenciona una part del servei.

Servei de Primera Acollida

A Rubí, les accions formatives necessàries per a l’obtenció dels Certificats d’Acollida es desenvolupen sota el paraigua del Pla de convivència i acollida 2017-2020, un document que té per objectiu garantir la cohesió social i la correcta gestió dels canvis estructurals derivats de l’arribada de nova població a Rubí.

Notícies relacionades

Un dels principals instruments en el desenvolupament d’aquest pla és el Servei de Primera Acogida, encarregat d’oferir a les persones procedents d’altres països informació, assessorament i totes les eines necessàries per a la seva integració sociocultural. Aquest servei es dirigeix a les persones estrangeres migrades, les sol·licitants d’asil o de protecció subsidiària, les refugiades, les apàtrides i retornades majors de 16 anys.

Més notícies de Rubí