Transports
Front comú a Rubí per reclamar la construcció de la segona estació de Ferrocarrils
L’Ajuntament i l’associació empresarial femVallès presenten una declaració institucional a la Generalitat per atendre una reivindicació «que no es pot ajornar més»
L’Ajuntament de Rubí (Vallès Occidental) i l’associació empresarial femVallès han presentat aquest divendres la Declaració institucional de Can Serra per reivindicar la segona estació dels Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) al municipi.
Rubí, amb prop de 80.000 habitants, compta actualment amb una sola estació de FGC quan, municipis veïns com Sant Cugat, amb uns 15.000 habitants més, en tenen fins a set.
En cas de materialitzar-se, s’ubicaria al carrer del Castell, a 1,8 quilòmetres de l’actual, i donaria servei a l’àmbit nord i nord-oest del municipi. Tindria un cost d’uns 16 milions d’euros i una demanda prevista de 4.100 viatgers diaris. «És una reivindicació història, justa i necessària que no es pot ajornar més», ha destacat l’alcaldessa, Ana María Martínez.
La declaració
En la declaració es recorda que el tram de Sant Cugat del Vallès a Terrassa de la línia S1 de FGC disposa de prou espai per augmentar el nombre d’estacions, especialment entre les parades de Terrassa-Rambla i Rubí. De fet, la construcció d’una segona estació a la Llana està projectada en el Pla Territorial Metropolità de Barcelona (2010), en el Pla Específic de Mobilitat del Vallès (2021) i en el Pla Director d’Infraestructures (2021).
Com ha recordat Ramon Talamàs, president de la Cambra de Comerç, Indústria i Serveis de Terrassa, un dels arguments utilitzats fins ara per la Generalitat per no construir l’estació és que la demanda no ho justificava, quan s’ha demostrat que la millor manera d’elevar la demanda de transport públic és ampliant l’oferta als territoris menys servits. «A Terrassa es van fer tres estacions en aquesta mateixa línia i la demanda real ha superat per sis o per set les previsions que hi havia», ha afegit.
En la declaració també es recorda que el context d’emergència climàtica obliga a invertir en mobilitat sostenible i que augmentar estacions i població servida amb tren significa reduir notablement les emissions de carboni, amb beneficis enormes per a la salut públic i el medi ambient.
Notícies relacionadesPer tots aquests motius, l’alcaldessa de Rubí, Ana María Martínez, ha reclamat a la Generalitat que tregui el projecte del calaix, el doti econòmicament i l’executi. «Amb la declaració que presentem reiterem els nostres motius, que en són molts i rellevants, però sobretot demostrem que no estem sols i que la demanda de la segona estació té tot els consens necessari per ser escoltada i atesa», ha reblat.
Llegeix totes les notícies de Rubí a EL PERIÓDICO Rubí
- Dos clubs de BCN repeteixen al top 10 mundial del 2024
- Tres hores que van canviar el Barça
- El jesuïta Peris, davant el jutge per la denúncia d’un abús no prescrit
- Dos milions de catalans es beneficiaran de la llei de salut bucodental
- El Govern agilitzarà els 10 tràmits ‘online’ més utilitzats per a la sol·licitud d’ajudes
- Al minut Guerra d’Israel en directe: última hora sobre el final de la treva a Gaza, l’ajuda humanitària i reaccions
- Shopping Black Friday 2022: les millors ofertes d’Amazon
- SHOPPING Helly Hansen té les millors rebaixes d’hivern: ¡a meitat de preu!
- Com més població, més recursos
- L’Advocacia de l’Estat veu compatible la condemna del procés i l’amnistia