Museu d’Art

Aterra a Sabadell ‘Contact’, una activitat de poesia sonora relacionada amb l’exposició Art i paraula

  • Pacheco (CCOO) anuncia vaga a la tardor si no es desbloqueja el conveni col·lectiu

  • El detingut per l’electrocució mortal de Sabadell no figurava en el registre i l’assegurança no ho va comprovar

Aterra a Sabadell ‘Contact’, una activitat de poesia sonora relacionada amb l’exposició Art i paraula

Ayuntamiento Sabadell

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El Museu d’Art de Sabadell (MES) (Vallès Occidental) ha organitzat una última activitat relacionada amb l’exposició ‘Art i paraula’. El dijous 27 d’abril, a les 7 de la tarda, es portarà a terme ‘Contact’, una representació de poesia sonora, a càrrec de Gerard Altaió. L’entrada és lliure i no és necessària reserva prèvia. ‘Contact’ reprèn els exercicis d’Henri Chopin i porta el treball sonor a un camp performatiu.

És una proposta de poesia sonora a mig camí entre l’acció i l’escolta. Una aproximació textual al so des de la voluntat de portar les freqüències al límit. Es basa en els principis de la vibració, i el gest i el moviment es converteixen en elements de producció artística per si mateix, sense necessitat de la veu ni de cap significat.

Gerard Altaió és poeta i artista textual nascut a Santa Perpètua de Mogoda, i durant molts anys ha residit a Beijing. L’artista ha anat construint una obra experimental entre l’art conceptual i la literatura, explorant l’absurd i el contrasentit.

L’exposició

‘Art i paraula’ és una exposició organitzada per la Fundació Lluís Corominas, en cura de Fina Duran, Jesús Galdón i Martina Morittu. A Sabadell, compta amb la col·laboració de Papers de Versàlia i La Pahissa del Marquete de las Rocas.

Notícies relacionades

La mostra se centra en les relacions entre la poesia i l’art com a generadors d’imatges i sensacions. L’exposició reuneix textos poètics en diàleg amb obres visuals, com Gerard Altaió i Ausiàs March, Ester Xargay i Felícia Fuster, Josep Guinovart i Pere Quart, Amèlia Riera i Salvador Espriu, Francesca Llopis i Maria Mercè Marçal,

entre d’altres. Per a la seva adaptació a Sabadell, Papers de Versàlia proposa les parelles de Josep M. Ripoll i Ramiro Fernández, Esteban Martínez i Jerónimo Prieto, Víctor Mañosa i Natividad Ayala i Feliu Formosa i Josep Gerona. Es pot recordar que l’exposició estarà disponible fins a l’1 de maig.

Temes:

Sabadell Museus