Sanitat proposa a Europa crear un romanent del tractament de la diftèria
La pretensió és que s'hi pugui accedir en cas de necessitat de manera immediata

Una infermera subministra una vacuna a un nen. /
Espanya proposarà als ministres de Sanitat de la UE la creació d'un romanent centralitzat de reserves de l'antitoxina diftèrica al qual pugui accedir de manera ràpida qualsevol país europeu per tractar un cas de diftèria com el d'Olot (Girona).
Segons ha informat el secretari general de Sanitat, Rubén Moreno, serà ell l'encarregat de traslladar aquesta proposta als responsables de Sanitat de la UE en la reunió del consell de ministres Sanitat i Consum de la UE que se celebra aquest divendres a Luxemburg.
A petició d'Espanya, s'ha introduït en l'ordre del dia de la reunió d'avui un nou punt per exposar el cas de diftèria diagnosticat el 30 de maig a Olot, i traslladar les dificultats a què es va enfrontar el Ministeri de Sanitat per aconseguir el tractament, que finalment va arribar de Rússia.
Notícies relacionadesMoreno exposarà davant els responsables de Sanitat la necessitat de disposar d'un estoc de reserves de l'antitoxina diftèrica de manera que, davant un eventual cas de diftèria, es pugui accedir "immediatament" a aquesta antitoxina i començar com més aviat millor el tractament d'una malaltia que és potencialment mortal.
El secretari general de Sanitat ha recordat que entre un 0,2 i un 0,4% dels espanyols són portadors del bacteri de la diftèria i el podrien encomanar a aquelles persones que no estiguin vacunades. Per això, encara que "és rar" que se'n produeixin casos, pot arribar a passar.
- Sancionada una treballadora per fingir que era muda i cobrar durant 16 anys una pensió
- ACTUALITAT BLAUGRANA Laporta i el seu soci moldau activen "una mina d’or"
- Professors de ciències amenacen amb no corregir els exàmens de la Selectivitat si Educació no rectifica la fusió de matèries
- Sinistre La dona morta al riu Hudson junt amb els seus tres fills és Mercè Camprubí Montal, neta i besneta de presidents del Barça
- Guillermo Mattioli, degà del Col·legi Oficial de Psicològia de Catalunya: "El missatge de Marian Rojas Estapé és fals i cruel"