TREBALL «EN XARXA»
La sanitat pública catalana tindrà una nova marca paraigua
El distintiu 'S/Sistema de Salut de Catalunya' aglutinarà la «gran diversitat» d'empreses proveïdores
«Aquesta iniciativa respon a una nova filosofia: la d'entendre el sistema de salut d'una forma holística»
Institut Català d’Oncologia (ICO), Banc de Sang i Teixits, Hospital Clínic, Institut Català de la Salut (ICS), Tic Salut Social... El sistema públic de salut català té tal quantitat de marques proveïdores, que la seva percepció visual es dilueix. Per això el Govern de la Generalitat ha aprovat la creació de la marca paraigua ‘S/Sistema de Salut de Catalunya’, amb l’objectiu d’identificar visualment aquest sistema, independentment d’on estigui sent atès el pacient.
Aquesta nova marca, que juga amb els colors blanc i blau clar, apareixerà a les targetes sanitàries que s’expandeixin a partir d’ara. I s’afegirà a les marques ja existents d’aquesta manera: Salut/Institut Català d’Oncologia (ICO), Salut/Banc de Sang i Teixits o Salut/Hospital Clínic, per exemple.
Segons la Conselleria de Salut, la «gran diversitat» de marques proveïdores de servei públic «dificulta comprendre que existeix un únic sistema de salut d’accés públic» que ofereix servei a 7,5 milions de persones, en el qual treballen 140.000 professionals i que es relaciona diàriament amb la indústria, les institucions i els agents sectorials.
«Aquesta marca respon a una nova filosofia: la d’entendre el sistema de salut d’una forma holística», ha explicat aquest dimarts la secretària general de Salut, Laura Pelay. I ha deixat clar que el naixement d’aquesta nova marca no suposa un «model de governança diferent», ni una «empresa nova», ni tampoc una «relació laboral nova», sinó una «mirada diferent» del sistema, perquè sigui més «integral» i treballi «en xarxa».
«No teníem una marca, però el conjunt de centres sí que es veuen a ells mateixos com un sistema. Faltava una marca que digués que som el sistema de salut de Catalunya», ha assenyalat, per la seva banda, el director del Servei Català de la Salut (CatSalut), Adrià Comella. La Conselleria calcula que en uns tres anys aquesta nova marca ja estarà implantada a tot el territori.
«Treball conjunt»
La marca, que va acompanyada d’un nou logotip i un nou símbol, és fruit d’un «treball conjunt» que ha implicat i consultat ciutadans i professionals del sistema de salut de tot Catalunya.
Notícies relacionadesPer al Govern, disposar d’aquesta nova marca paraigua serà «rellevant en molts àmbits». De fet, la creació d’aquesta s’emmarca en la necessitat que sigui un aglutinador comú de tots els actors, agents i centres del sistema, que cada vegada treballen més de forma coordinada i interrelacionada, com passa entre l’atenció primària i l’hospitalària, o aquesta amb la sociosanitària, per exemple.
Per alsistema suposarà posar en valor una estratègia comuna; per alsprofessionals, la marca pot servir perquè s’«enorgulleixin» de pertànyer al sistema; i a la ciutadania l’ ajudarà a "identificar que, principalment, està sent atesa pel sistema públic català de la salut".
- Famosos El canvi radical d'Antonio Orozco després de pesar 127 quilos: "El meu metge em va dir que em podien passar cinc coses"
- El jutge va repescar un nom
- Operació de la Guàrdia Civil Desmantellada una xarxa de ciberestafes a tot Espanya que dirigia un estudiant de 19 anys des de Terrassa
- Polèmica decisió al regne unit Cop del Tribunal Suprem britànic a les dones trans
- Ensenyament a Catalunya El batxillerat fusionarà Física, Química, Biologia i Geologia
- Tipus d’interès L’eurozona es blinda: el BCE abaixa tipus al 2,25% en resposta a l’ofensiva de Trump
- Conflicte laboral PortAventura suspèn la venda d’entrades per a aquest dissabte per la vaga de treballadors
- Metro de Barcelona Adjudicades per 48 milions les obres de les estacions de Manuel Girona i Campus Nord de l’L9
- Oferta d’ocupació El treball que sempre havies somiat: 1.000 euros a la setmana per provar platges i explicar-ho
- Consum de proximitat La recepta de Ferran Adrià per a una alimentació sostenible: «És millor una bona sardina que una mala llagosta»