Passada la mitjanit de dijous a divendres, els veïns van sentir un soroll familiar. Però van pensar que en temps de coronavirus havia de ser una altra cosa; potser la tele del veí o algú arribant al pàrquing. Era, efectivament, el soroll de sempre, grups de joves de camí a la zona del Port Olímpic de Barcelona i aprofitant el carrer de Moscou i el parc de Carles I per fer ‘botellon’ i estalviar-se les copes del local. Perquè sí, el complex de locals de festa continua obert contra tota lògica en temps de pandèmia.
Tanquen escoles i universitats, però es mantenen oberts bars, restaurants i discoteques. Els dos primers es podrien entendre, perquè, mentre prens la milanesa o el tàrtar de tonyina, mentre assaboreixes un refresc o una cervesa, pots mantenir certa distància amb la resta d’acompanyants. Però, en un negoci destinat al ball i al sarau, resulta més difícil complir el metre i mig de separació que les autoritats sanitàries recomanen per evitar els contagis. El vídeo que acompanya aquesta informació acredita fins a quin punt alguns joves no es prenen seriosament el coronavirus. «A veure si a les autoritats se’ls ocorre que, després d’haver tancat escoles i universitats, el que s’ha de fer és clausurar locals de lleure nocturn», resa el veí que va gravar les imatges.
«Coronavirus, jo no et crec», canta el xaval del vídeo, amb ampolles a la mà. Aquesta zona del Port Olímpic, plena de racons i entrades d’aparcament i a la faldilla del parc, sempre ha sigut ideal per als prolegòmens d’una nit d’excessos. Temps enrere, aquest diari ja va donar compte de les bogeries que han de viure els veïns. I no només el ‘betellon’ i els pixats per tot arreu; van arribar a tenir excrements escampats pels intèrfons. L’ajuntament va suavitzar una mica la situació tancant el carrer de Moscou als cotxes, però encara són molts, perquè és al costat del metro, els que utilitzen aquesta via pública com si fos un embornal.
Regal de la naturalesa
En les xarxes socials ha generat estupor un reportatge de La Sexta en el qual alguns joves comparteixen la seva opinió sobre el coronavirus. Cap té intenció de quedar-se a casa, més aviat al contrari. És la bretxa entre els que han entès com funciona el virus i els que consideren que, com que per Nadal van haver d’estudiar per als exàmens, la naturalesa els ha brindat un merescut descans de la mà d’una pandèmia planetària.
Notícies relacionades#Coronavirus #COVID19 ☣️
— 𝐅𝐢𝐧𝐚𝐧𝐳𝐚𝐬 💶💵💴💷 (@Finanzas_World) 12 de marzo de 2020
El futuro que nos espera...
IDIOCRACIA 🤦🏻♂️ pic.twitter.com/K6jAhHOB1Z
Afortunadament, en aquestes mateixes xarxes socials en les quals molts pengen la seva nit boja, també molts joves expressen la seva indignació davant aquesta actitud i insten els seus col·legues de generació a quedar-se a casa. I després hi ha els empresaris de la nit, en què també s’ha demostrat que hi ha una mica de tot. La discoteca Murphy’s Law de Salamanca ha pres la difícil decisió de tancar el local. El primer a fer-ho a la ciutat castellana. Un cartell a la porta, segons informa el diari ‘Tribuna’, diu el següent: «La salut dels nostres clients és per sobre de qualsevol altra premissa d’àmbit social o econòmic».
A l’altre extrem hi ha la disco Wakanda de Sevilla, que per a aquest divendres ha organitzat la ‘Coronavirus party’. «Encomana’t de nosaltres», resa el cartell, que informa d’una oferta de 2×1 en terços de cervesa de la casa Coronita, que no està passant pel seu millor moment. Aquest mateix negoci va ser desallotjat i precintat per la policia el 15 de febrer perquè al seu interior es trobaven 388 persones quan l’aforament és limitat a 180. També a Alacant, però allà serà dissabte, la discoteca Moncloa Beach Club té prevista l’‘Anti Coronavirus Party’, en la qual regalaran mascaretes i prometen «antivirus per als 1.000 primers». Tots, és un suposar, sota la premissa del noi del Port Olímpic. Coronavirus, jo no et crec.