UN MILER DE PARTICIPANTS
La Universitat d'Oxford inicia les proves amb humans per a una vacuna del coronavirus
L'equip investigador pretén comptar amb un milió de dosis al setembre
El conseller del Govern britànic veu una possibilitat «increïblement petita» d'aconseguir una vacuna aquest any
zentauroepp53215026 td oxford200423210410 /
Investigadors de la Universitat d’Oxford (Regne Unit) han començat aquest dijous les proves en humans per trobar una vacuna que combati el coronavirus.
Segons el prestigiós centre universitari, centenars de ciutadans s’han presentat voluntaris per ser part de l’estudi, que ha començat amb l’administració de la primera dosi a una persona sana. A un altre individu se li aplicarà una vacuna contra la meningitis, que es fa servir en l’assaig clínic com a mètode de comparació.
Els científics de l’Oxford Vaccine Group, l’equip creat amb aquesta finalitat, esperen repetir el procés dissabte amb sis voluntaris més. De cara a dilluns augmentarà el nombre de cobais.
La vacuna, l’única solució
Els experts coincideixen que l’única via perquè el gran nombre de països que han aplicat mesures de quarantena puguin tornar a la normalitat completa és trobar una vacuna contra el nou coronavirus i que es pugui produir en massa.
Els càlculs de l’equip investigador d’Oxford són tenir almenys un milió de dosis de la vacuna que trobin al setembre, mentre que l’Imperial College de Londres espera fer el mateix amb una altra que estudia de cara a finals d’any.
El Govern britànic ha posat 20 milions de lliures (22,60 milions d’euros) a disposició de l’equip d’Oxford i uns altres 22 milions de lliures (24,90 milions d’euros) per al projecte de l’Imperial College.
Laboratoris d’Oxford, Southampton, Londres i Bristol
En total, s’espera que en l’assaig clínic de la Universitat d’Oxford participin 1.102 persones en diferents laboratoris d’aquesta ciutat, Southampton, Londres i Bristol.
Lydia Guthrie és una de les voluntàries que començarà a ser part de l’assaig d’aquí a una setmana. «Quan vaig veure l’anunci buscant participants em va semblar una petita contribució que podia fer a aquest equip de més de 500 participants, científics i metges que treballen junts per desenvolupar una vacuna», va dir en declaracions a la BBC.
Va afegir que és conscient del risc que assumeix, i que els especialistes li han explicat, però que està esperançada que l’assaig doni resultats.
Prop de 20.000 morts
El conseller mèdic del Govern britànic, Chris Whitty, ha afirmat que la possibilitat que el treball de la Universitat d’Oxford es tradueixi en una vacuna efectiva i segura que es pugui distribuir aquest any és «increïblement petita».
Notícies relacionadesWhitty va afegir a més que seria «completament il·lusori» pensar que les restriccions s’aixecaran en pocs dies, ja que el ritme de morts i contagiosos segueix sent alt al Regne Unit.
Aquest dijous s’han comptabilitzat 616 noves morts pel Covid-19 als hospitals, cosa que suposa un còmput total de 18.738 de morts i 138.078 casos de contagi confirmats.
- Successió Els fills d’Andic avancen en la gestiódel futur de l’empresa
- La llei reorganitza la justícia i l’expandeix per tot el territori
- L’espanyol més buscat va matar el seu fill d’un tret
- Energies renovables El pàrquing de l’Alcampo de Sant Boi es transformarà en la instal·lació fotovoltaica més potent de l’àrea de Barcelona
- Educació farà una "avaluació emocional" dels professors