CONSELLS PER A UN GRAN DIA
Sis motius perquè els nens surtin al carrer
Cristina Gutiérrez, educadora emocional i directora de La Granja, centre pel qual passen 19.000 nens a l'any, explica la importància que els nens s'airegin
«Hem d'afrontar les nostres pors; hem de ser valents, no temeraris; hem de tenir confiança i hem d'encomanar-nos de l'alegria dels nostres fills»
rozas52103538 reportaje emilio p rez de rozas educadora emocional palma 2200424234441
Les famílies tindran demà, si ho desitgen, la possibilitat de treure la canalla a passejar. Serà, sens dubte, una decisió que hauran de prendre després de superar potser molts dubtes, ja que, malgrat l’autorització de les autoritats sanitàries, no tothom té clar que sigui bo sortir a passejar.
Cristina Gutiérrez, educadora emocional i directora de La Granja, tant a Santa Maria de Palautordera (Barcelona) com a Fuentidueña de Tajo (Madrid), centres on, anualment, 19.000 nens i joves, entre 3 i 18 anys, conviuen amb animals i educadors, a l’aire lliure, en una complicitat fantàstica per mirar d’aconseguir el millor llibre d’estil de la vida, ha decidit oferir com a mínim vuit raons per sortir a prendre l’aire, a sentir-se lliures i feliços, a compartir aquests moments difícils.
Afrontar les pors
«La primera raó per sortir amb els nens al carrer», explica Gutiérrez, «és perquè la por ens paralitza, és invasiva i contagiosa. Si no l’afrontem, anirà creixent a dins nostre i, per tant, serà molt més difícil superar-la. El que crea cert trauma no és sentir por, sinó no sentir-nos capaços d’afrontar aquesta por».
Una segona raó per a aquesta educadora emocional, que acaba de publicar ‘Crecer con valentía’, el seu quart llibre-guia, «és que tenim l’oportunitat d’entrenar allò que tenim els humans per superar la por, els nostres dubtes: la valentia. La valentia no és no tenir por, no, la valentia és tenir por i, malgrat això, actuar. I, per descomptat, valentia no s’ha de confondre amb temeritat. Sortir al carrer amb els teus fills, seguint les normes, és valentia; sortir sense complir-les és temeritat».
«Una tercera raó és tenir i guanyar confiança en què tot anirà millor, malgrat els moments tan durs que estem vivint, per descomptat», continua explicant la directora de La Granja. Una quarta raó seria que, si sortim al carrer, «millorarem la salut dels nostres fills, ja que, després de moltes setmanes de confinament, respirarem un aire que, ara, precisament, està menys contaminat que mai, la llum natural inundarà els nostres ulls, el sol bronzejarà la nostra pell i caminar ens permetrà recuperar alguna cosa els nostres músculs atrofiats».
Millorar la salut emocional
Notícies relacionadesNo hi ha dubte, segons Cristina Gutiérrez, que sortir demà a passejar amb els nostres fills «millorarà la nostra salut emocional, cosa que es convertirà en el cinquè motiu per deixar casa nostra per uns minuts, sentir-nos potser més lliures, saludar, des de lluny, sí, però saludar, les persones amb qui ens creuem. Així, sens dubte, entrenarem l’agraïment al valorar moltes de les coses que, abans d’aquesta pandèmia, donàvem per descomptades, i, finalment, escoltar, si tenim la sort de no viure en una ciutat, els sons de la natura. Tot això, sens dubte, ens farà tornar a casa amb més energia o amb l’energia renovada».
I com a sisè i últim motiu «hem de sortir al carrer perquè els nostres fills s’ho mereixen i perquè ells són, això ho sabem tots, els autèntics mestres de l’alegria, una cosa que els adults hem deixat de practicar des de fa molt temps. Segur que, al marge de la duresa d’haver hagut d’estar tancats amb ells a casa, no hi ha dubte que la cara de felicitat que posaran, l’alegria que els aportarà, sortir al carrer, ajudarà a la família a recobrar l’ànim i a guanyar forces per al que ens queda, que continuarà sent dur i llarg».
Nens Estat d'alarma a Espanya Coronavirus a Espanya Coronavirus a Catalunya Coronavirus Mares, pares i nens
- salut mental Els diagnòstics de TDAH entre els adults creixen en els últims anys
- Malestar a sant adrià La violència i la falta de relleu redueixen l’autoritat dels patriarques de la Mina
- BARCELONEJANT La febre de les cites ràpides
- Les dones generen el 20% dels beneficis del món del ciclisme
- Les rialles de Laporta i Joaquín