Amenaça a Austràlia
La variant delta amenaça Austràlia a afrontar una «nova fase» de la pandèmia
L’augment dels contagis ha obligat les autoritats australianes a confinar Sydney i a ampliar les restriccions en altres regions.
La variant delta de la Covid-19 ha portat Austràlia a un moment «crític» de la pandèmia per l’augment dels contagis, que ha obligat les autoritats a confinar Sydney, la ciutat més poblada del país, i ampliar les restriccions en altres regions.´
Des de l’esclat de la segona onada a Austràlia de mitjans del 2020, que va ser provocat per errors en els protocols de seguretat dels centres de quarantena a la ciutat de Melbourne, el país oceànic, que ha sigut reconegut per la seva bona gestió de la pandèmia, no havia afrontat una situació de tal gravetat.
«És un moment crític», va dir el ministre del Tresor, Josh Frydenberg, en una entrevista aquest dilluns a la cadena pública ABC abans de la reunió d’emergència del comitè de resposta a la Covid-19, que entre diumenge i dilluns suma unes 60 infeccions comunitàries a tot el país.
El brot detectat a mitjans de mes a Sydney, confinada amb les seves zones veïnes fins al 9 de juliol, suposa «una nova fase de la pandèmia», segons va dir Frydenberg, al referir-se a aquesta crisi provocada per la variant «més contagiosa i perillosa».
DE SYDNEY A LA RESTA DEL PAÍS
El brot de la variant delta de Sydney, que es va detectar a mitjans d’aquest mes en un conductor d’una limusina que va transportar membres de la tripulació d’un vol internacional, acumula unes 130 infeccions en aquesta urbs, i afecta els estats de Nova Gal·les del Sud, Queensland, Austràlia Occidental i el Territori Nord.
La cap de govern de Nova Gal·les del Sud, Gladys Berejiklian, va alertar aquest dilluns periodistes a Sydney després de reportar les 18 noves infeccions locals, 15 d’aquestes vinculades al conductor, que «hem d’estar preparats perquè els números oscil·lin i s’incrementin considerablement».
El virus també ha arribat a la ciutat de Perth, on es van detectar des de diumenge dos casos positius vinculats al brot de Sydney, cosa que va obligar el govern d’Austràlia Occidental a imposar aquest dilluns un confinament a Pell i a la regió de Peel. La detecció de casos amb la variant delta en una mina del Territori Nord van fer que aquesta jurisdicció, que acumula set infeccions, ampliï el confinament de Darwin i les seves zones veïnes fins divendres, tres dies més de l’anunciat la vigília. L’estat de Queensland també va reportar un cas amb la variant delta en una treballadora minera que es va desplaçar per la turística Sunshine Coast, cosa que va obligar les autoritats a endurir les mesures contra la Covid-19 i sospesar la possibilitat d’un nou confinament.
UNA BÈSTIA DIFERENT
Per al vicepresident de l’Associació Mèdica Australiana, Chris Moy, la variant delta «ha guanyat els rastrejadors de contactes de Nova Gal·les del Sud i la dependència en ells, així com la demora (en el confinament) per alguns dies ha provocat que es propagui al país», segons va dir ahir a la nit el diari ‘Sydney Morning Herald’.
«És una bèstia diferent. Un ha d’anar fort en contra seu, realment aquesta serà la nostra millor oportunitat», va recomanar el metge al comentar aquesta crisi, que ha desencadenat crítiques per la lentitud en l’ordre del confinament, el programa de vacunes i les estratègies de quarantenes dels viatgers internacionals.
Els altres estats i territoris d’Austràlia, on no s’han reportat casos de Covid-19 en els últims dies, van limitar els desplaçaments a les seves jurisdiccions des de les regions afectades pel virus per evitar els contagis.
A més, Nova Zelanda va suspendre fins almenys dimarts la seva bombolla de viatges lliure de quarantena amb Austràlia, país que perdrà almenys uns 1.500 milions de dòlars (1.271 milions d’euros) per les dues setmanes de confinament a Sydney.
Notícies relacionadesAustràlia, on les autoritats vinculen tots els rebrots a les repatriacions procedents de l’estranger, acumula uns 30.500 contagis, que inclouen 910 morts, i ha vacunat més de 6 milions de pobladors, dels quals 1,2 milions tenen la pauta completa.
Un estudi governamental publicat aquest dilluns indica que Austràlia patirà els efectes econòmics i demogràfics de la pandèmia almenys uns 40 anys, arran de «la desacceleració del creixement de la població», influït, entre altres causes, per l’envelliment poblacional i la baixa taxa de natalitat, que s’ha exacerbat durant la Covid-19
- Energies renovables El pàrquing de l’Alcampo de Sant Boi es transformarà en la instal·lació fotovoltaica més potent de l’àrea de Barcelona
- Obligatori per llei La multa que et pot caure per no estar empadronat on vius
- salut mental Els diagnòstics de TDAH entre els adults creixen en els últims anys
- Conflicte a Girona Una família denuncia que un home s’ha quedat d’ocupa en una casa que li van deixar a Llagostera
- LA VISITA BLAUGRANA AL COLISEUM Cinc anys amb un zero a Getafe
- Violència contra les dones Laura Palmer i la por que ens va quedar
- Transparència Hisenda vigilarà més les targetes: demanarà aquestes dades sobre els moviments
- Trump, la Lluna i més enllà
- Aquesta nit Gala dels premis Gaudí
- Premier league Haaland firma una inusual renovació amb el City fins al juny del 2034