A partir de divendres
Sanitat amplia els aforaments als estadis al 100%, però Catalunya els manté en el 60%
Salut avisa que l’acord en el Consell Interterritorial «no afecta» les mesures aprovades pel Procicat, perquè pot ser modulada en funció de la situació a cada territori
Nou símptoma que la pandèmia va a la baixa. El Consell Interterritorial de Salut ha aprovat aquest dimecres per unanimitat (amb l’abstenció del País Basc) que els aforaments per a la Lliga de Futbol Professional, l’ACB i altres esdeveniments esportius sigui de fins al 100% en exteriors i el 80% en interiors, per exemple, als pavellons de bàsquet.
L’acord estableix que «les mesures són comuns i de mínims» per a tot l’Estat durant el període comprès entre l’1 d’octubre i el 31 d’octubre i que en l’última setmana de mes es realitzarà una nova avaluació de la situació. Tot i això, segons ha precisat el Ministeri de Sanitat, les administracions territorials «podran afegir-hi altres mesures» en funció de l’evolució de la pandèmia.
I Catalunya ha precisat, partint d’això, que la decisió no afecta «les mesures aprovades al si del Procicat, perquè són uns aforaments de màxims que cada comunitat pot modular segons la situació epidemiològica de cada territori». I el percentatge màxim aprovat pel Procicat precisament aquest dimarts és del 60% en exteriors i el 40% en pavellons.
En qualsevol cas, l’acord del Consell Interterritorial assenyala que els assistents als esdeveniments esportius hauran de ser preferentment persones abonades o públic local i que és aconsellable que els entrenaments segueixin a porta tancada o amb els límits de l’aforament màxim permès. I posa èmfasi que continua sent obligatori l’ús de mascareta.
Sense venda de menjar
Amb caràcter general, als estadis no es permetrà la venda ni el consum d’aliments, begudes o tabac i abans de la celebració de l’esdeveniment es comunicaran els detalls d’accés, franges horàries, mesures de seguretat sanitària i condicions d’admissió.
Notícies relacionadesAquest ha sigut l’únic punt debatut en la reunió setmanal del Consell Interterritorial de Salut, que aquest dimecres s’ha celebrat a les vuit del matí, en lloc de la tarda, com ha sigut habitual al llarg de la pandèmia. No obstant, s’abordaran altres assumptes relacionats amb la Covid en la reunió monogràfica sobre Atenció Primària que tindrà lloc aquest dijous i divendres a Gran Canària.
De fet, algunes autonomies com Castella-la Manxa preveuen continuar insistint que se subministri una dosi de reforç a tots els més grans de 65 anys. Catalunya, per la seva banda, ja ha anunciat que, tot i que la Ponència de Vacunes encara està valorant l’efectivitat d’aquesta mesura, «segurament» en les pròximes setmanes s’arribarà a un acord i s’immunitzarà amb la dosi addicional les persones grans que no viuen en residències, començant pels que superin els 90 anys.
- Xarxa elèctrica ¿Què és el zero energètic, la principal hipòtesi de l'apagada generalitzada?
- Espanya, paralitzada per una gran apagada d’origen desconegut
- Xarxa elèctrica Les causes de l'apagada massiva a Espanya i Portugal
- D’Olot a l’armada japonesa
- Tall del subministrament elèctric Apagada generalitzada a Espanya: ¿què ha passat amb la llum?
- Resolució elèctrica nacional El Govern obre dos expedients a Red Eléctrica i Endesa per esbrinar les causes de l’apagada
- Danys a l’economia Impacte econòmic del tall de subministrament: Catalunya estima pèrdues de gairebé 900 milions d’euros
- Habitatge Gonzalo Bernardos avisa els espanyols: «Els que es vulguin comprar una casa s’han d’afanyar»
- «NO EM COMPARO AMB MESSI» Lamine Yamal, 17 anys i partit 100 amb el Barça: «La por la vaig deixar al parc, a Mataró, fa temps»
- Apagada L'Audiència Nacional obre una investigació per determinar si l'apagada va ser ciberterrorisme