Dubte freqüent
¿Què significa que la línia de la T d’un test d’antígens surti molt difuminada?
L’explosió de casos d’òmicron (que alguns indicis apunten que comença a frenar la seva expansió) ha fet que gairebé tots ens hàgim sotmès a un test d’antígens en les últimes setmanes. El funcionament d’aquesta prova d’autodiagnòstic sembla senzill, però hi ha una circumstància que pot induir a error o a una interpretació errònia del resultat.
El que s’ha de comprovar primer és que la línia C (de control) quedi ben marcada. És l’indicador que el test està ben fet.
Perquè es consideri un cas com a positiu al dispositiu del test han d’aparèixer la línia C i la línia T. Però moltes vegades la línia de la T surt difuminada, amb prou feines visible. ¿Com s’ha d’interpretar?
Al principi o al final de la infecció
Els prospectes dels tests que es venen a les farmàcies ho deixen meridianament clar: és positiu. En cas que la línia de la T aparegui no tan definida com la de la C pot voler dir que el pacient sigui al principi o al final del procés infecciós, per la qual cosa tindria menys càrrega viral.
Però que quedi clar: és positiu, i ha de procedir a seguir les recomanacions de les autoritats sanitàries en cas d’infecció. És recomanable, no obstant, repetir la prova passats dos o tres dies.
En aquesta ocasió, si la línia de la T apareix més visible és que s’està en el moment àlgid de la infecció. Si no es veu, és que el primer test es va practicar quan el pacient ja estava superant la covid. Ja és negatiu.
- A Rússia Així s'ha jubilat un jove amb 23 anys gràcies a una argúcia legal
- Turisme Sant Adrià estrena un resort de luxe de 53.000 metres quadrats
- Futbol local El futur Hospi de Jordi Alba i Thiago Alcántara: objectiu, arribar a Primera Divisió
-
Ofert per
-
Ofert per
- Terratrèmol Tailàndia investiga el constructor xinès de l’edifici esfondrat
- Tensions aliades La primera ministra danesa visita Groenlàndia després de fer-ho Vance
- Emprenedoria Telefónica és l’empresa europea que més recolza l’univers ‘start-up’
- CONTEXT Dos hospitals i 12 CAPs busquen estalviar el 60% d’energia el 2026
- Turisme El sector turístic vol que el registre espanyol de viatgers sigui com el de la UE