Posat en marxa el 2021
Bellvitge transforma el seu hospital covid en una àrea especialitzada en neurologia i neurocirurgia
Aquest va ser el primer dels cinc edificis annexos construïts per Salut per donar resposta a la pandèmia
L’Hospital Universitari de Bellvitge (HUB) concentrarà l’atenció als pacients de neurologia i neurocirurgia a l’edifici Delta, l’annex que es va posar en marxa el gener del 2021 per respondre a la covid-19. La progressiva pèrdua de virulència de la pandèmia i la consegüent reducció d’ingressos han permès al centre sanitari replantejar el futur de l’equip. L’edifici té 4.500 metres quadrats, distribuïts en quatre plantes, i disposa d’un pont que connecta amb el bloc tecnoquirúrgic, on s’ubiquen les urgències, les ucis i els quiròfans. Els pròxims mesos es crearà una nova àrea de ressonància magnètica i angio-TAC a la planta baixa i s’incorporaran les eines de monitoratge necessàries a les zones d’hospitalització.
Mentre es desenvolupin les obres, l’edifici Delta continuarà actiu. Per ara, tres de les plantes estan en ple funcionament. Així, a la primera planta hi ha la unitat de semicrítics respiratoris; la segona acull l’hospitalització de pneumologia i cirurgia toràcica, i a la tercera planta hi ha ubicats la Unitat de Curta Estada d’Urgències (UCEU) i els llits de reforç previstos en el PIUC (Pla integral d’urgències de Catalunya). Totes aquestes unitats s’aniran ressituant progressivament en altres espais de l’HUB.
La doctora Evelyn Shaw, subdirectora d’Hospitalització i Gestió de Pacients de l’Hospital de Bellvitge, ha explicat que la nova funció de l’edifici Delta afavorirà l’atenció als pacients neurològics, «perquè estaran en un mateix espai» i el centre sanitari tindrà «més capacitat per fer proves diagnòstiques, amb l’experiència i l’abordatge homogeni de les cures, i un pont de connexió directa amb l’àrea del malalt crític».
Notícies relacionadesEl Delta va ser el primer dels cinc edificis annexos impulsats pel Departament de Salut per donar resposta a la pandèmia a entrar en funcionament. Es va construir en un temps rècord de menys de quatre mesos. Amb la seva posada en marxa, el gener del 2021, l’Hospital Universitari de Bellvitge va guanyar 64 nous llits d’hospitalització convencional, 30 de semicrítics i 20 punts d’atenció d’urgències de covid-19 per respondre als pics més greus de la pandèmia.
En aquell moment va ser un equipament vital per a l’HUB, ja que va permetre crear dos circuits segurs i diferenciats d’urgències i hospitalització: un, per a pacients amb sospita o confirmació de covid, i un altre, per a la resta.
- Obligatori per llei La multa que et pot caure per no estar empadronat on vius
- Energies renovables El pàrquing de l’Alcampo de Sant Boi es transformarà en la instal·lació fotovoltaica més potent de l’àrea de Barcelona
- salut mental Els diagnòstics de TDAH entre els adults creixen en els últims anys
- Conflicte a Girona Una família denuncia que un home s’ha quedat d’ocupa en una casa que li van deixar a Llagostera
- LA VISITA BLAUGRANA AL COLISEUM Cinc anys amb un zero a Getafe
- Violència contra les dones Laura Palmer i la por que ens va quedar
- Transparència Hisenda vigilarà més les targetes: demanarà aquestes dades sobre els moviments
- Trump, la Lluna i més enllà
- Aquesta nit Gala dels premis Gaudí
- Premier league Haaland firma una inusual renovació amb el City fins al juny del 2034