Nivells prepandèmics

El nou centre de vacunació al viatger del Clínic preveu un augment del turisme

  • El Clínic busca finançament per a les primeres immunoteràpies CAR-T d’Espanya contra tumors sòlids

  • Els cibercriminals del Clínic amenacen de publicar dades de pacients amb malalties infeccioses

El nou centre de vacunació al viatger del Clínic preveu un augment del turisme

Pol Solà/ACN

2
Es llegeix en minuts
EFE

L’Hospital Clínic de Barcelona ha posat en marxa un nou espai de vacunació al viatger, que substitueix l’anterior, i que preveu atendre en les pròximes setmanes un augment considerable de demanda de consultes de cara a aquest estiu, fins a nivells prepandèmics, per la recuperació del turisme internacional.

El nou centre, situat en uns baixos del carrer Casanova davant la façana principal de la Facultat de Medicina de la Universitat de Barcelona, compta amb nou despatxos per a visites, una sala amb neveres per a la conservació de vacunes i un espai amb un sistema de ventilació especial per a pacient amb sospita de malalties altament transmissibles.

Aquest espai, que era un antic aparcament, no només allotja el Servei d’Atenció al Viatger Internacional (Savi), sinó també el centre de vacunació d’adults, pensat especialment per a persones que no viatjaran però que són considerades de risc, com immunodeprimits o personal sanitari, i que per això requereixen la inoculació d’immunògens que no s’injecten en la població general.

En declaracions als periodistes, el cap del servei de Salut Internacional del Clínic, José Muñoz, ha destacat que el Savi, que en condicions normals ofereix atenció a uns 21.000 viatgers anuals, s’espera que aquest any recuperi «els nivells prepandèmia, com el 2019».

Muñoz ha indicat que és difícil quantificar el creixement en aquest moment de l’any, però té clar que pujarà per l’obertura del mercat turístic asiàtic, que va ser l’últim a deslliurar-se de les restriccions per la covid i que abans de la pandèmia captava el 40% dels viatgers.

Una ‘app’ mòbil

Una ‘app’ mòbilCom a novetat, el Savi, a més de donar assessorament i administrar vacunes abans del viatge, estrenarà una aplicació de mòbil a través de la qual el viatger anirà rebent informació i podrà contactar amb personal mèdic del Clínic en cas que aparegui alguna complicació o simptomatologia rara, com febre, diarrees o lesions cutànies.

Davant el previsible augment de demanda, Muñoz ha demanat a la ciutadania que sigui «molt més previsora» a l’hora de demanar cita al Savi, per assegura-ner la disponibilitat, sempre tenint en compte que és preferible que les vacunes s’inoculin almenys un mes abans d’iniciar el viatge.

Entre un 30% i un 50% de les persones que viatgen tenen algun símptoma durant les vacances, per la qual cosa és important tenir informació prèvia i durant les vacances, tot i que només un 10% requereixen atenció mèdica especialitzada a la tornada.

Notícies relacionades

Els principals símptomes que presenten els viatgers atesos en aquesta consulta del Clínic són febre (per malària, dengue o altres malalties importades), lesions cutànies i diarrea.

Per la seva banda, el centre de vacunació d’adults porta a terme més de 16.000 visites i inocula prop de 20.000 vacunes a l’any.