ALTAVEU 2019
L'Acadèmia Musical Altaveu, la nova proposta de producció pròpia del festival de Sant Boi
La 31a edició, presentada aquest dimecres, arribarà els dies 6, 7 i 8 de setembre per mostrar de nou el poder de la veu com a transmissora d'idees i emocions
Artistes de diferents estils com Wilko Johnson, The Mani-Las, Deltonos, Elena Setién, Delgres o Marem Ladson passaran pels escenaris santboians
roda-premsa-festival-altaveu-2019
Aquest dimecres s’ha revelat el contingut de la 31a edició del Festival Altaveu , l’esdeveniment que tornarà a situar al municipi del Baix Llobregat en l’epicentre de la música del 6 al 8 de setembre i que presenta de nou una programació omplerta d’artistes nacionals i internacionals, que incorpora a l’Acadèmia Musical Altaveu (AMA), com a nova proposta de producció pròpia.
La veu continua sent element central de la programació i la protagonista imprescindible de l’esdeveniment, entesa com a instrument musical però també com a transmissora d’idees, missatges i emocions que mouen les relacions humanes. I aquest any, les veus tindran noms propis de procedències, registres i estils molt diversos.
Així, s’hi podran veure i sentir sobre els escenaris de l’Altaveu les guitarres elèctriques de Wilko Johnson, The Mani-Las, Deltonos o John Paul Keith, i el públic es podrà delectar amb les fusions caribenyes de Delgres o l’estil mediterrani de Trovadores de las 3 Culturas (Eduardo Paniagua, Pedro Brurruezo i Wafir S. Gibril).
A més, a dues veus femenines que faran vibrar Sant Boi, les de la gallega Marem Ladson i la basca Elena Setién, se li afegeixen altres com la del cantautor Javier Bergia o lad’Enric Montefusco, o el power pop de Yawners. Tot això acompanyat, una vegada més, de debats, fires de discos i llibres, cine documental, tallers i tota una llista de propostes per a tota la família que tornaran a demostrar que l’Altaveu va més enllà dels concerts.
Les bandes emergents, en l’Altaveu Frontera
Un dels punts forts de l’Altaveu és, a més dels concerts de grups reconeguts, l’espai dedicat al concurs de bandes emergents Altaveu Frontera, que ha permès descobrir conegudes veus com la de Love Of Lesbian, Maika Makovski, Sidonie o Mans de Topo, a més de molts altres artistes que ja són, en el dia d’avui, artistes consagrats.
Aquest any, i després de rebre i valorar més d’un centenar de propostes, han sigut quatre les bandes premiades que obriran la programació durant els dos dies de festival a la plaça de l’Ajuntament i a Can Massallera. Una d’elles serà Joina (de Figueres), una proposta en clau femenina en la qual el piano es troba amb el rap.
Entre la resta d’elegits hi ha El Sombrero de Color (Castelló), amb una personal barreja de funk i rock per a tots els públics; The Stockets, la proposta local de Sant Boi, i la privilegiada veu de Magali Sare, de Cerdanyola del Vallès.
L’Acadèmia Musical, novetat d’aquest any
Des de fa tres anys, una de les primícies de l’esdeveniment és la incorporació al cartell d’una proposta de producció pròpia protagonitzada per músics de la ciutat. El 2017 va ser ‘Regira’, l’any passat ‘Alça la veu’,amb Dolo Bertran com a presentadora, i aquest any és AMA, l’Acadèmia Musical Altaveu.
Aquesta proposta formativa neix com un projecte de continuïtat i està dedicada a potenciar la professionalització musical entre els estudiants més avançats de les diferents escoles de música de Sant Boi, així com a donar visibilitat a l’ensenyament musical entre els santboians i a donar espai i impuls al nou talent local.
Documentals, tallers i programació familiar
Sota el nom Altaveu+ s’agrupen totes aquelles propostes paral·leles a la música de la programació, entre les quals destaca la Fira del Disc i la Fira del Llibre Música, que se celebraran el 7 i 8 de setembre a la rambla de Rafael Casanova, acompanyades de disc-joqueis de la ciutat.
Al mateix escenari s’organitzaran les ‘Converses’, que versaran sobre l’experiència de la dona en la indústria musical (per Reyes Torío) i la música Trap (Borja Bagunyà i Max Besora). A més, l’esdeveniment torna a apostar pel cine documental musical en col·laboració amb el festival In-Edit, amb una doble sessió gratuïta de projeccions a Can Castellet.
Com a novetat d’aquesta edició, el dissabte 7, Cal Ninyo acollirà el taller gratuït ‘Dissenyem la portada d’un disc’, a càrrec del dissenyador santboià Ivan Castro, i hi haurà de nou una programació per al públic familiar, amb actuacions i tallers dirigides a acostar les famílies a la música i la cultura del festival.
Premis Altaveu de la música catalana
De nou, i com cada any, l’esdeveniment es completarà amb una edició més delsPremis Altaveu de la música catalana, que s’atorgaran el 5 de setembre just abans de la inauguració del festival, en reconeixement a aquells artistes, entitats i iniciatives que, d’una manera destacada, han contribuït a enriquir el panorama musical català en els últims 12 mesos.
Notícies relacionadesAquest any, el jurat de l’Altaveu ha escollit un total de 7 de premiats que es donaran a conèixer ben aviat. Artistes com Estopa, Manel, Pau Riba, Silvia Pérez Cruz, Albert Pla o Lluís Llach programacions com el Sónar, el Festival Internacional de Jazz de Terrassa o professionals com la Discogràfica B-Core, Verkami o el Col·lectiu No Callarem (el 2018), figuren entre els premiats d’anteriors edicions.
- Al minut Guerra d’Israel en directe: última hora sobre el final de la treva a Gaza, l’ajuda humanitària i reaccions
- Shopping Black Friday 2022: les millors ofertes d’Amazon
- SHOPPING Helly Hansen té les millors rebaixes d’hivern: ¡a meitat de preu!
- Com més població, més recursos
- L’Advocacia de l’Estat veu compatible la condemna del procés i l’amnistia