2021

L’Ajuntament de Sant Boi presenta un pressupost de 88,1 milions d’euros per al 2021

  • El pressupost municipal per al 2021 suposa un increment del 5,5% respecte a l’actual

  • Es destinaran 10 milions d’euros en accions per «transformar» Sant Boi

  • Es congelaran els principals impostos i taxes

L’Ajuntament de Sant Boi presenta un pressupost de 88,1 milions d’euros per al 2021
2
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’Ajuntament de Sant Boi ha aprovat el pressupost municipal per al 2021, que ascendeix a 88,1 milions d’euros, un 5,5% més que el 2020.

En un context «condicionat per la incertesa de la situació sanitària», expliquen des del govern municipal, els comptes municipals es plantegen com un «instrument flexible i dinàmic» que pretén prioritzar «l’atenció a les necessitats de les persones, la reactivació socioeconòmica i la modernització de la ciutat i el seu espai públic».

Els ingressos de l’ajuntament per a l’any vinent preveuen un augment gràcies a una aportació» «més gran d’altres administracions. Aquest increment permetrà al consistori destinar més recursos per atendre les necessitats de la ciutat i donar resposta a la situació sanitària, social, econòmica i emocional generada per la pandèmia.

Atenció a les persones, reactivació econòmica i modernització de la ciutat

Els programes d’atenció social i recolzament a les persones i famílies més vulnerables rebran una aportació addicional de més de 430.000 euros, la meitat dels quals es destinaran a ajuts econòmics per «garantir» la cobertura de necessitats bàsiques de les famílies, cosa que es tradueix en un increment del 22% d’aquests ajuts.

Es destinaran 330.000 euros a accions de foment de l’emprenedoria, la innovació econòmica i la digitalització. També es reservarà una partida inicial, que s’ampliarà al llarg de l’any, per portar a terme els compromisos del pacte de ciutat per a l’impuls social i econòmic de Sant Boi.

L’ajuntament intensificarà l’esforç pressupostari per a la millora de la ciutat. La neteja viària i la gestió de residus, la transformació digital per a la relació amb la ciutadania o la millora d’escoles, poliesportius i equipaments municipals veuran augmentada la seva partida pressupostària.

D’altra banda, les inversions previstes per a la «transformació» de Sant Boi ascendeixen a 10 milions d’euros, cosa que es tradueix en un increment del 55% respecte al 2020. Alguna de les inversions previstes són les obres del llac del parc de la Muntanyeta, la continuïtat de la reforma de la C-245, la reurbanització dels carrers de Sant Pere i Joan Martí o projectes com la substitució de l’enllumenat públic per leds.

Congelació fiscal i congelació d’impostos

L’Ajuntament de Sant Boi congelarà els principals impostos i taxes i preveu recaptar globalment 600.000 euros menys en concepte de tributs municipals. Malgrat això, expliquen, es podran obtenir més ingressos gràcies a l’increment de més d’1 milió d’euros en la participació en els ingressos de l’Estat i a les aportacions d’altres administracions com l’AMB, la Diputació de Barcelona o la UE.

El consistori recorda que continua apostant per la reducció progressiva de la seva despesa financera i que, d’entre les grans ciutats de Catalunya, Sant Boi «és la que té el deute més baix», que se situa per sota dels 3 milions d’euros.

Notícies relacionades

El pressupost municipal per al 2021 va ser aprovat aquest dimecres passat, 30 de desembre, amb els vots favorables dels grups municipals del PSC i Sant Boi en Comú, l’abstenció de Cs i Podem-EU i els vots en contra d’ERC i la regidora no adscrita Olga Puertas.

Més notícies de Sant Boi a l’edició local d’EL PERIÓDICO