Suggeriments per a la diada

Literatura infantil i juvenil: sis llibres recomanats per a Sant Jordi 2023

Novetats editorials perquè els teus fills, des de nadons fins a adolescents, estimin la lectura

Literatura infantil i juvenil: sis llibres recomanats per a Sant Jordi 2023
2
Es llegeix en minuts
Olga Pereda
Olga Pereda

Periodista

ver +

Hem seleccionat sis llibres perquè els vostres fills, des de nadons fins a adolescents, estimin la lectura. Comencem per una versió infantil d’‘El Petit Príncep’ i acabem amb adolescents enfadats amb el món: en Michael, protagonista de ‘Skelling’, el clàssic de David Almond, i la Goa, la primera immersió en el món de l’adolescència i les emocions a flor de pell de Míriam Tirado. També rescatem l’ecologia amb l’artista sueca Matilda Ruta.

'El Principito. ¿Dónde estás, zorro? / ‘El Petit Príncep. On ets, guineu?

Antoine de Saint-Exupéry. Salamandra. En el 80è aniversari de l’obra de Saint-Exupéry, Salamandra ha editat un llibre per als més petits de casa, amb textures i solapes, en què El Petit Príncep juga a fet i amagar amb la seva amiga la guineu i s’han d’aixecar les pàgines per saber on es troba. És perfecte per estimular la motricitat fina.

‘Bluey. La piscina’ / ‘Bluey. La piscina’

BBC Studios. Beascoa. Després de l’èxit de la sèrie de la tele per a preescolars, arriben els llibres d’en Bluey, la família canina. Amb molts colors i poca lletra, tenen la mida perfecta per llegir un conte al teu fill abans de dormir. Créixer, criar dues filles i aprendre a través del joc és l’argument central.

‘Detectives extraescolares’ / Detectius extraescolars’

Enrique Carlos Martín Destino. La Senyora Ics és una investigadora que exerceix de professora. Els seus alumnes l’hauran d’ajudar a resoldre el seu últim cas i convertir-se també en detectius. Inundat per il·lustracions, ‘Detectius extraescolars’ és una bona opció perquè nens i nenes comencin a ser lectors autònoms (sense ajuda dels pares).

‘Me llamo Goa’ / ‘Em dic Goa’

Míriam Tirado B de Block. L’autora s’endinsa en el món de l’adolescència i les emocions a flor de pell amb ‘Em dic Goa’, protagonitzat per una nena de 12 anys que sent que el seu món està cap per avall des que els pares es van separar. Ho van fer amistosament i sense crits, però la Goa va passar a tenir dues cases i una maleta.

‘Skellig’

Notícies relacionades

David Almond Duomo Recuperació de la novel·la juvenil sobre el poder de l’amistat i la superació personal del premiat i reverenciat Almond, un clàssic imprescindible en la biblioteca dels preadolescents i adolescents. El protagonista és un bon nano que està creixent i s’està començant a qüestionar moltes coses.

‘El libro de la Tierra. El tiempo’ / ‘El llibre de la Terra. El temps’

Matilda Ruta Alba. Sota el context de l’emergència climàtica, el llibre de l’artista sueca Matilda Ruta és una bellíssima història per conscienciar els joves sobre la importància de cuidar el planeta i els ecosistemes. Amb l’Alice i el seu gatet, el lector viatjarà en el temps i descobrirà coses increïbles com l’origen de l’univers.