Viatge serièfil
Aquests són els llocs d’Albuquerque on es va rodar la sèrie ‘Breaking Bad’, de Netflix
La ciutat més gran de Nou Mèxic és un imant per al turisme gràcies a la sèrie de Walter White, la seva preqüela, ‘Better call Saul’, i la seva seqüela, ‘El camino’
La ciutat més gran de Nou Mèxic, Albuquerque, es va fundar el 1706 i va adoptar una erra en la segona síl·laba en honor al virrei de Nova Espanya, el duc d’Alburquerque, el títol del qual provenia de la ciutat extremenya homònima. Però al segle XIX, quan es va independitzar, va perdre la primera erra, tot i que va continuar conservant l’arquitectura tradicional hispana. Avui, la ciutat del Río Grande disposa d’un centre modern enclavat al mig del desert i presumeix de ser la capital mundial dels globus aerostàtics. Però del que de veritat pot fardar és que gràcies a ‘Breaking Bad’ la ciutat és un dels llocs de peregrinació de la famosa Ruta 66.
No hi ha cap serièfil que creui de costa a costa els EUA i que no vulgui fotografiar-se en els escenaris on es va gravar una de les millors sèries de tots els temps. I no només això, perquè el ‘western’ modern que Vince Gilligan va estrenar a AMC el 2008 i que es va allargar durant 62 capítols sobre Walter White(Bryan Cranston), un trist professor de química que comença a cuinar metamfetamina quan li diagnostiquen un càncer terminal, va ser tot un terratrèmol que va inaugurar la nova era de l’‘streaming’.
Com a tal, va tenir milions de fans ansiosos de noves entregues. I així va arribar ‘Better call Saul’, la preqüela centrada en un dels personatges, l’advocat Saul Goodman (Bob Odenkirk), que s’acaba a Netflix aquest agost. I després ‘El camino’, la pel·lícula-seqüela sobre les aventures de Jesse Pinkman (Aaron Paul), l’alumne del narco Heisenberg.
Un plató real
Les tres produccions comparteixen els mateixos escenaris de casetes baixes al sol i carrers quarterats d’Albuquerque, un plató real que Gilligan va convertir també en protagonista.
Un passeig pels carrers d’aquesta localitat de poc més de mig milió de veïns fa que el turista revisqui capítols llegendaris. Es pot contractar un ‘tour’ en una caravana com la que Walter White utilitzava per preparar els seus vidres blaus. Costa 75 dòlars. Però aquest mateix recorregut es pot fer per lliure. Parada obligatòria, la casa dels White (3828 de Piermont Drive). Molta gent anava allà a recrear la famosa escena en la qual Walter llança una pizza a la teulada de casa seva.
Notícies relacionadesJa no es pot fer perquè l’actual propietària ha instal·lat tanques a la casa.
Les altres cases que s’han de veure són les de Pinkman (d’estil colonial, a Country Club) i la mansió de Hank, el cunyat del químic (4908 de Cumbre del Sur), i, per descomptat, el local de rentat de cotxes (9516 de Snow Heights) i el famós restaurant Los Pollos Hermanos, que en realitat és una franquícia de Twisters.
Ja ets subscriptor o usuari registrat? Inicia sessió
Aquest contingut és especial per a la comunitat de lectors dEl Periódico.Per disfrutar daquests continguts gratis has de navegar registrat.