Segona temporada
‘Los Bridgerton’ 2: Una banda sonora amb versions de Madonna i Harry Styles
La segona temporada de la ficció de Sonda Rhimes per a Netflix torna a adaptar grans èxits de la cançó
Una de les claus de l’èxit de la primera temporada de ‘Los Bridgerton’, a part de tractar-se d’una adaptació dels llibres de l’autora ‘best-seller’ Julia Quinn, l’estètica ila presencia de Regé Jean Page-James , ha sigut la seva banda sonora, composta per algunes cançons molt actuals adaptades a un quartet de corda o un duo de piano amb cel·lo i sense veu, cosa que els confereix un so molt de principis del segle XIX, que és quan es desenvolupa.
I les seves lletres tenien a veure d’alguna manera amb la seqüència que apareixia en aquells moments, com el ‘Thank U next’, d’Ariadna Grande, que acompanyava Sophie, protagonista d’aquests primers capítols, a la seva entrada al ball que la presentava en societat; el ‘Bad guy’ de Billie Eilish, que anava com un anell al dit als moments en què es mostrava que el Duc era un noi malvat, i el ‘Wildest dreams!, de Taylor Swift, una melodia molt pròpia per a una apassionada escena d’amor entre la parella.
Aquests temes s’entremesclaven amb els creats per a la sèrie pel compositor Kris Bowers, i donaven tots origen a una interessant ‘playlist’. Aquesta de Spotify recull les sis versions de la temporada passada:
Aquesta banda sonora va fascinar tants espectadors que fins i tot es va organitzar una gira de concerts a càrrec de la Film Symphony Orquestra que a Espanya només va recalar a Madrid, Barcelona i València, ciutats on aviat es va penjar el cartell d’«entrades esgotades».
Nous ‘hits’
Aquesta nova entrega de capítols també comptarà amb veritables ‘hits’ en una versió que téel toc de l’època que tant enlluerna.
Aquestes són les primeres cançons de la ‘playlist’ de la segona temporada que s’han donat a conèixer, de les 10 que tindrà:
I aquests són els 10 temes originals que seran versionats:
.
‘Stay away’, de Nirvana
Una de les cançons de l’àlbum més famós de la band grunge ‘Nevermind’ (1991), que en la sèrie està versionada per Vitamin String Quartet. La lletra original acaba amb la frase «God is gay», que va pintar amb el seu esprai un adolescent Kurt Kobain a diversos edificis i camions de la seva ciutat, Aberdeen, a Washington, per la qual cosa va ser arrestat. Costa imaginar quina serà l’escena que acompanyarà, però en podria ser una molt irreverent.
‘Material girl’, de Madonna
Cançó del segon single de l’àlbum de Madonna ‘Like a virgin’ (1984), tan provocativa com ella llavors i un dels temes que la van convertir en una icona. ‘Material girl incorpora elements de música new wave amb nombrosos arranjaments de sintetitzadors, i parla de materialisme i d’una vida de riquesa i despreocupació en contraposició a la que es viu en una relació amorosa. ¿Retrata la bona vida d’Anthony Bridgerton? La sèrie ofereix la versió de Kris Bowers.
.
.
‘Diamonds’, de Rihanna
Balada ‘midtempo’ de pop i electrònica interpretada per Rihanna, que inclou al seu setè àlbum d’estudi, ‘Unapologetic’ (2012). Va ser composta per Sia juntament amb els seus productors Benny Blanco i Stargate. Hi ha instruments com el piano, sintetitzadors i percussions electròniques. La lletra versa sobre l’amor, però també hi ha qui hi veu que parla de drogues. Hannah V i Joe Rodwell són els encarregats de fer-ne la versió per a la sèrie.
‘Dancing on my own’, de Robyn
Balada electrònica de l’artista sueca Robyn inclosa al seu cinquè àlbum d’estudi, ‘Body talk pt. 1’ (2010), que parla d’una protagonista femenina que balla sola en un club mentre veu el seu antic amant amb una altra dona. ¿Sonarà en un moment de gelosia de la protagonista d’aquesta temporada de ‘Los Bridgerton’? La cançó va ser nominada el 2011 al premi Grammy a la millor gravació dance. Li donen el toc de l’època Vitamin String Quartet
‘You oughta know’, d’Alanis Morissette
Cançó d’Alanis Morissette, del seu tercer àlbum, ‘Jagged little pill’ (1995), que l’artista dedicava al seu ex Dave Coulier, ja que després de la ruptura, aquest aviat va iniciar una relació amb una altra dona. A la lletra li fa retrets del tipus: «¿Sap ella que em vas dir que m’abraçaries fins que morissis? Doncs encara ets viu». ¿Serà una recriminació de la nova nòvia del díscol Anthony Bridgerton (Jonathan Bailey)? Duomo li dona la versió i època a la sèrie.
‘Kabhi khushi kabhie gham’, de Jatin-Lalit, amb Lata Mangeshkar
Cançó pròpia del Bollywood composta per Jatin-Lalit i interpretada per la cantant Lata Mangeshkar, que forma part de la banda sonora de la pel·lícula índia ‘Kabhi khushi kabhie gham’ (disponible a la plataforma Netflix), la traducció de la qual ve a ser ‘De vegades alegria, de vegades tristesa’. .. La cançó narra la història d’una família hindú que s’enfronta al conflicte que suposa que el seu fill adoptiu es casi amb una noia d’una classe social més baixa. La versionael mateix Kris Bowers.
‘Sign of the times’, de Harry Styles
Composició amb què va debutar el cantautor britànic Harry Styles, ja que va ser el primer ‘single’ del seu primer àlbum d’estudi, ‘Sign of the times’, publicat el 2017. Una balada de múltiples gèneres, entre els quals figuren el pop rock, el soft rock i el glam rock, amb influència del rock britànic de principis dels anys 70. La lletra està escrita, segons explica Styles, des del punt de vista d’una mare que està donant a llum el seu fill en un part amb complicacions, a qui li diuen que el nen està bé, però que ella no ho aconseguirà. La mare només té cinc minuts per dir-li al seu fill: «Ves i venç». Ja està disponible la versió de Steve Horner
‘What about us’, de Pink
El tema original és el primer senzill del setè àlbum, titulat ‘Beautiful trauma’ (2017), de la cantant nord-americana Pink, que va rebre una nominació com a millor cançó pop en els premis Grammy. Tot i que pogués semblar que tracta d’algú que fa retrets al seu amant, s’interpreta com una cançó protesta, en la qual se’ls diu als polítics com han decebut els ciutadans. Fins i tot s’ha suggerit que està dedicada a l’expresident dels EUA Donald Trump. La cantant no ho ha confirmat ni denegat. Aquí segur que s’haurà d’entendre com el lament d’una amant una mica tipa. La versió per a ‘Los Bridgerton’ és de Duomo.
‘How deep is your love’, de Calvin Harris and Disciples
Cançó deep house del 2015 del discjòquei i productor britànic Calvin Harris i el trio productor britànic Disciples. També compta amb l’acompanyament vocal sense acreditar de la cantant noruega Ina Wroldsen. És una melodia optimista que conté punts de baix i acords de piano, en què un amant li demana a l’altre que expressi la intensitat dels seus sentiments. A ‘Los Bridgerton’ la versió és de Kiris.
‘Wrecking ball’, de Miley Cyrus
Balada pop amb influències de power pop i elements de música dels anys 80 i 90 interpretada per Miley Cyrus. La lletra tracta de la ruptura d’una relació amorosa en la qual un dels components vol destruir els murs que aixeca l’altre, però acaba provocant-se un mal a si mateix. Estarà versionada per a la sèrie per Midnight String Quartet.
Ja ets subscriptor o usuari registrat? Inicia sessió
Aquest contingut és especial per a la comunitat de lectors dEl Periódico.Per disfrutar daquests continguts gratis has de navegar registrat.
- Dos clubs de BCN repeteixen al top 10 mundial del 2024
- Tres hores que van canviar el Barça
- El jesuïta Peris, davant el jutge per la denúncia d’un abús no prescrit
- Dos milions de catalans es beneficiaran de la llei de salut bucodental
- El Govern agilitzarà els 10 tràmits ‘online’ més utilitzats per a la sol·licitud d’ajudes
- Al minut Guerra d’Israel en directe: última hora sobre el final de la treva a Gaza, l’ajuda humanitària i reaccions
- Shopping Black Friday 2022: les millors ofertes d’Amazon
- SHOPPING Helly Hansen té les millors rebaixes d’hivern: ¡a meitat de preu!
- Com més població, més recursos
- L’Advocacia de l’Estat veu compatible la condemna del procés i l’amnistia