Quarta temporada
‘Madres, amor y vida’ s’acosta als joves amb uns MIR
La plataforma Amazon Prime estrena aquest divendres, dia 8, aquesta sèrie, que més endavant es podrà veure en algun dels canals de Mediaset
A l’elenc encapçalat per Aida Folch s’hi uneixen Nuria Roca, Nuria Hierro, Belén Écija, Eric Masip, Júlia Molins i Álvaro Rico
La sèrie ‘Madres, amor y vida’ torna amb una quarta temporada —que estrena Amazon Prime Video aquest divendres, dia 8, i que posteriorment emetrà algun canal de Mediaset—, que fa un gir de timó. Aquest canvi de rumb arriba amb l’Olivia (Aida Folch), que deixa l’especialitat de pediatria que tantes alegries i disgustos li ha donat per començar un MIR de cirurgia. I allà descobrirà un altre món i un grup de companys joves que li faran recuperar les ganes de divertir-se i que protagonitzaran trames que poden atrapar el públic juvenil.
Fugint de les mares (que no dels nens), el principal escull que havia de salvar diàriament en la pediatra, emprèn una nova especialitat en què no li ho posarà gens fàcil la Blanca, una adjunta molt dura i amable des de la distància, que interpreta Nuria Roca: «Has de ser molt contundent per guiar els residents i ensenyar-los el camí per ser cirurgians», explica l’actriu. «Però, sí, soc mà dura amb ells i una mica antipàtica», admet.
Embarcar-se en uns nous estudis, sent mare soltera, fa que la conciliació sigui encara més difícil per a l’Olivia. «A més, en aquest temporada torna en Simón (Alain Hernández), el pare de la nena, a buscar la custòdia compartida», explica, fet que ho complicarà tot encara més. D’altra banda, es troba amb companys més joves, l’Almu (Belén Écija), en Mikel (Eric Masip), la Sandra (Júlia Molins) i en Gabriel (Álvaro Rico), i això farà que es replantegi la seva vida. «Li servirà de mirall i s’adonarà que vol viure un munt de coses que s’ha perdut per la responsabilitat de ser mare i pediatra, i intentarà ser més flexible. Ser una Olivia més lliure, que busca empoderar-se, divertir-se, viure...», detalla. En Luigi (Jordi Coll), l’empenyerà a fer-ho.
Rere l’aparença d’una dona ambiciosa, triomfadora i que ho té tot controlat de la Blanca, l’adjunta, també s’hi amaguen debilitats. «Una la descobreix a través de l’Olivia, que és el problema del seu fill, que vol amagar. Igual que un problema de salut que té», relata Roca. Però en el transcurs de la sèrie n’anirà descobrint alguna més. «S’adona que durant tota la vida s’ha dedicat únicament i exclusivament a la seva feina, i que ha deixat sense cultivar un altre tipus de parcel·les. Crec que aquí les carències comencen a sortir a la superfície. I apareix la part més humana del personatge», diu l’actriu i presentadora de ‘La Roca’.
Nuria Herrero és la Berta, una tècnica auxiliar d’infermeria que exerceix a la perfecció la seva feina, «la de fer de transmissora, qui s’encarrega de tranquil·litzar els malalts, donar-los menjar... S’encarrega de la part més personal», explica. «És una noia molt ‘echada p’adelante’, que vol que tothom sigui alegre, però s’oblida dels seus sentiments». I d’aquestes carències se n’intentarà aprofitar el germà del seu company Gabriel (Rico). «Com que aquest no li fa cas...», justifica. Però no és una companyia gaire recomanable.
Les noves generacions
Entre els MIR destaca l’Almu (Écija), una noia molt sexi que té un nòvio milionari. «No és ‘pija’, va de ‘pija’. Perquè ha sigut cambrera i renega una mica del seu passat. Tot i que s’anirà col·locant en un punt més humil», puntualitza la filla de Belén Rueda. La seva mare va intervenir en les tres primeres temporades de la sèrie i només va coincidir amb la noia en l’últim capítol de la tercera, quan van protagonitzar una divertida picada d’ullet: els seus personatges coincidien a l’hospital i algú les confonia amb mare i filla per la seva semblança. Però això va ser tot. «Va ser bonic i estrany. Perquè és algú a qui coneixes tot el temps. I està bé que no hagi sigut més, perquè, malgrat la diferència d’edats, la comparació és inevitable. Millor que coincidim més endavant», assegura. Quan tingui més taules i les comparacions no siguin odioses per a ella.
Un altre que irromp com un huracà és en Mikel (Masip), un gai desinhibit i esbojarrat, però amb una gran consciència de classe: «És guai, perquè hi ha com un contrast amb la feina que fa i la bogeria que el caracteritza. Les dues coses es complementen. Perquè també és un gran defensor dels drets, no només dels metges, sinó dels desfavorits. Dona veu als qui no la tenen», diu l’actor, que farà doblet amb la sèrie ‘Alba’, a Antena 3, en què dona vida al nòvio de la noia.
Masip diu que ‘Madres, amor y vida’ també serveix per conèixer la precarietat amb què treballen els metges i com estan de maltractats. «La sanitat està malament i si no està pitjor és pels metges», assegura, alhora que valora que la sèrie pugui portar a la reflexió. «Però és esbojarrat i desimbolt per a alguns actes i això és divertidíssim d’explorar», confessa. I és que... de vegades protagonitza escenes pujadetes de to molt semblants a les de Manu Ríos en ‘Élite’. Amb això està tot dit.
De tot tipus
Notícies relacionadesRespecte a la idea de si els metges es poden enfadar per la imatge de festaires que es dona en la sèrie, l’actor recorda que les ganes de festa hi són entre els joves de totes les professions. I no tots són així. La Sandra (Molins) és el contrari. «És una noia que no ha viscut el que ha viscut una persona de 20 anys», explica l’actriu catalana, perquè pertany a una família complicada, amb una mare que no està bé mentalment, de la qual s’ha hagut d’ocupar. «Arriba a Madrid amb moltes pors», prossegueix. «És molt estudiosa, molt resolta, però té molta por i ha de sortir de la closca, florir, i es veurà com va agafant força», avança.
El motiu pel qual agraden tant les sèries d’hospitals i metges pot tenir a veure amb diverses aspectes, segons les actrius. «Perquè tots coneixem els hospitals i de sobte veus que hi ha tot un món al darrere que vols conèixer», diu Hierro. «A més, totes les dificultats que ens trobem en el dia a dia, i les alegries, hi estan reflectides», apunta Roca. «En un hospital hi ha més vida que enlloc, perquè s’està lluitant contra la mort i totes les emocions estan a flor de pell», conclou Folch.
- salut mental Els diagnòstics de TDAH entre els adults creixen en els últims anys
- Malestar a sant adrià La violència i la falta de relleu redueixen l’autoritat dels patriarques de la Mina
- BARCELONEJANT La febre de les cites ràpides
- Les dones generen el 20% dels beneficis del món del ciclisme
- Les rialles de Laporta i Joaquín