Guia de visionaments

Les sèries clau per a la setmana del 18 d’abril

  • Aquesta gran sèrie sobre la polèmica Elizabeth Holmes anomenada ‘The dropout’ i el probable fenomen LGTB ‘Heartstopper’, entre les nostres propostes per a Movistar Plus+, Disney+, Netflix i Starzplay

Les sèries clau per a la setmana del 18 d’abril

Disney+

2
Es llegeix en minuts
Juan Manuel Freire
Juan Manuel Freire

Periodista

Especialista en sèries, cinema, música i cultura pop

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Després d’acostar-nos al buit circular d’‘Outer range’, estudiar l’‘Anatomía de un escándalo’ i rellegir el fabulari feminista de ‘Roar’, aquesta setmana ens esperen grans novetats i alguna tornada sonada. Tot seguit, les nostres apostes al complet.

1. ‘Better call Saul (T6, part 1)’ el principi d’un final conegut

1. ‘Better call Saul (T6, part 1)’ el principi d’un final conegut

Dos anys després d’acabar la cinquena temporada, arriba per fi (la primera meitat de) la sisena i última etapa de ‘Better call Saul’, l’‘spin-off’ de ‘Breaking bad’ sobre la transformació de Jimmy McGill en l’estrafolari advocat criminalista Saul Goodman. Als nous capítols, el nostre (anti)heroi mira tant sí com no de desaparèixer del radar del gàngster Lalo Salamanca. En principi, el segueix Kim Wexler (Rhea Seehorn), que ha deixat el bufet per acompanyar-lo en les seves desgràcies. Movistar Plus+, des de dimarts, dia 19. 

2. ‘The dropout’, gran sèrie sobre una gran estafa

2. ‘The dropout’, gran sèrie sobre una gran estafa

De les mil sèries recents sobre estafadors de divers pelatge (de ‘Super pumped’ a ‘WeCrashed’, passant per ’¿Quién es Anna?), ‘The dropout’ ha de ser la millor amb diferència: un retrat hilarant i matisat d’Elizabeth Holmes (una gran Amanda Seyfried), l’emprenedora biotecnològica que se les va enginyar per arrossegar inversors i científics a un projecte d’anàlisi de sang sense gran base real. Liz Meriwether, creadora de ‘New girl’, capitaneja amb mestria el projecte. Disney+, dimecres, dia 20. 

3. ‘Muñeca rusa (T2)’ del bucle al viatge en el temps

3. ‘Muñeca rusa (T2)’ del bucle al viatge en el temps

Més de tres anys després de la seva sorprenent primera entrega, torna per fi aquesta sèrie cocreada, protagonitzada i en part dirigida per Natasha Lyonne, que aquesta vegada, a més, relleva Leslye Headland (ocupada amb ‘The acolyte’, la seva sèrie d’‘Star wars’) en les funcions de ‘showrunner’. L’enginyera de videojocs Nadia Vulvokov no torna a quedar atrapada en un bucle estil ‘Atrapat en el temps’, sinó que, com una espècie de Marty McFly, viatja als vuitanta per resoldre un misteri familiar. Netflix, dimecres, dia 20. 

 

4. ‘Heartstopper’, el gran idil·li LGTB que aixecarà passions

Notícies relacionades

Aquesta nova sèrie britànica de Netflix fa flaire de fenomen (no només) adolescent. El ‘webcomic’ original d’Alice Oseman ja compta amb una legió de fans, però des de la setmana vinent, en seran molts més els que s’enamoraran de la parella d’enamorats protagonista. Dos nanos de l’Escola de Nois Truham: Charlie Spring (Joe Locke), prim, tímid, obertament gai, i Nick Nelson (Kit Connor), estrella de l’equip de rugbi de l’institut i suposat hetero. Netflix, divendres, dia 22. 

5. ‘Gaslit’, el Watergate des d’inusuals punts de vista

Nou exemple de ‘podcast’ (‘Slow burn’) traduït en imatges, aquesta producció de Sam Esmail (‘Mr. Robot’) és un acostament al Watergate des de perspectives poc conegudes. La més important, la de Martha Mitchell (Julia Roberts), dona de John N. Mitchell (Sean Penn), el que va ser fiscal general de Nixon. Ella va ser la primera a fer sonar les alarmes sobre el paper de Nixon en l’escàndol. Matt Ross (‘Captain Fantastic’) dirigeix els sis episodis. Starzplay, des de diumenge, dia 24.