Escenaris de sèries

Aquests són el llocs de Los Angeles on es van rodar les sèries de Michael Connelly

  • ‘Bosch’ i ‘El abogado del Lincoln’, produïdes pel reconegut escriptor de novel·la negra, recorren els llums i les ombres de la que també és la meca del cine

  • Multimèdia: vacances en escenaris de sèries

Aquests són el llocs de Los Angeles on es van rodar les sèries de Michael Connelly

PRIME VIDEO

2
Es llegeix en minuts
Anna Abella
Anna Abella

Periodista cultural

Especialista en art i llibres, en particular en novel·la negra, còmic i memòria històrica

Ubicada/t a Barcelona

ver +

La petita però espectacular casa del detectiu i expolicia Hieronymus ‘Harry’ Bosch és com un cub de parets de vidre sustentat per unes primes columnes que l’ancoren perillosament sobre la vora d’un turó. La vista des d’allà és impressionant: té Los Angeles als seus peus. Contínuament, Titus Welliver, l’actor que encarna a la petita pantalla al ja veterà personatge de l’escriptor Michael Connelly, surt embadalit a contemplar aquest escenari, de dia o de nit, amb els llums de la megaciutat titil·lant, mentre reflexiona sobre els casos a què s’enfronta o els alts i baixos de la seva vida d’exveterà del Vietnam i investigador tossut, díscol, justicier i incorruptible.  

Bé, la recurrent imatge de les vistes i de la casa (que existeix a la realitat) dura fins a la setena temporada, perquè un terratrèmol –sí, Los Angeles, i els seus gairebé quatre milions d’habitants, viu sota l’amenaça dels sismes– l’ha deixat malmesa, i el bo de Bosch no havia renovat la pòlissa de l’assegurança... De fet, la va poder comprar gràcies al que va cobrar pels drets cinematogràfics d’un llibre sobre un cas seu. A ‘Bosch: Legacy’, que ha estrenat just abans de l’estiu Prime Video, el detectiu es veu abocat a treballar des d’un molt més modest habitacle.

Los Angeles és la ciutat que Connelly va trepitjar de jove com a periodista de successos abans d’erigir-se com un escriptor de novel·la amb més de 80 milions de llibres venuts (a Espanya els publica AdN). Als carrers de la ciutat una turba va estar a punt de linxar el novel·lista mentre cobria els famosos aldarulls de 1992 per l’absolució dels policies blancs que van apallissar brutalment Rodney King, un home negre. Faltava molt per al moviment Black Lives Matter i poques coses han canviat en una urbs, com ha recordat Connelly en alguna ocasió, que és un vestit de tres peces: negre, blanc i marró (aquest últim color, amb referència a la població llatina). 

És la ciutat en la qual Connolly també ha ambientat una altra de les seves sèries negres que ara també ha portat a la petita pantalla a Netflix, ‘L’advocat del Lincoln’, protagonitzada pel germanastre de Bosch a les novel·les: el lletrat Mickey Haller, encarnat per Manuel Garcia-Rulfo, que té la seva oficina al seu glamurós cotxe. L’autor supervendes és productor en totes dues.

Bosch veu en el seu dia a dia la corrupció policial, judicial i política, els tripijocs per arribar o mantenir-se a l’alcaldia de Los Angeles i altres llocs de poder, lluny del costat glamurós de la que es va forjar a pols ser recordada com a meca del cine. Els llums de Hollywood apareixen poc en les trames de Bosch, cert, però hi són, contrastant amb les ombres de la misèria dels rodamons que hi malviuen agafant com a casa les voreres de la ciutat en interminables campaments, imatges que no només hi són en una de les trames de Connelly, sinó que fa escasses setmanes apareixien en els noticiaris.

Notícies relacionades

 

Una ciutat immensa de somnis truncats i de clarobscurs, de rics advocats i empresaris, de policies honestos o no, de polítics arribistes, d’assassins a sou, violadors i mafiosos. De criminals i víctimes. On «Tots compten o ningú compta», com diu el mantra de Bosch.