‘Miércoles’ i ‘Alien’, l’anhelat retorn a les pantalles
SÈRIES. Nou any, nova agenda amb espai insuficient per apuntar totes les noves sèries i temporades que mereixen visionament i discussió. Aquí teniu 25 propostes, però en podrien ser bastantes més. Això sense comptar que, com cada any, alguns dels títols més sonats arribaran sense avisar.
‘Día cero’ (Netflix, 20 de febrer)
Després d’aparèixer en l’argentina Nada, Robert De Niro accedeix de nou a participar en una sèrie, ara en el paper d’un expresident dels EUA que ha de complir el mandat de buscar els autors d’un ciberatac. Jesse Plemons, Lizzy Caplan i Joan Allen també figuren en el repartiment.
‘The last of us’ (Temporada 2) (Max, primavera)
Els videojocs ja semblaven una sèrie de prestigi, així que Craig Mazin tampoc va haver de treballar tantíssim per convertir-los en una i arrossegar fins i tot el públic aliè al gaming. Hi ha expectació pel retrobament amb Ellie (Bella Ramsey) i Joel (Pedro Pascal) en la postapocalipsi més bonica.
‘It: Bienvenidos a Derry’ (Max, tardor)
Aquesta preqüela del díptic It es desenvolupa als anys 70 i incidirà en els orígens del pallasso Pennywise, de nou encarnat per Bill Skarsgård. També repeteix el director de les pel·lícules, Andy Muschietti, que ha codesenvolupat el projecte i firmat múltiples episodis, entre els quals el pilot.
‘Stranger things’ (Temporada 5) (Netflix)
El temible Vecna va patir una derrota al final de la temporada anterior, però no la definitiva. Aquesta hauria d’arribar en uns episodis finals que, segons van informar els creadors, faran un salt en el temps. Això explicarà les arrugues i cabells blancs dels seus (ja no tan) joves protagonistes.
‘Los ensayos’ (Temporada 2) (Max)
En la seva històrica primera temporada, el visionari del posthumor Nathan Fielder ajudava gent a preparar-se per a moments incòmodes mitjançant l’assaig i la recreació de les esmentades situacions. Però el veritable subjecte d’estudi acabava sent ell mateix. La segona temporada és una intriga total.
‘Pubertat’ (Max)
Leticia Dolera crea, dirigeix i interpreta aquest drama familiar que està ambientat en el context de la tradició castellera catalana. La base (o, diguem-ne, la pinya) d’una comunitat trontolla quan apareix una denúncia d’agressió sexual a les xarxes socials que apunta tres adolescents com a culpables dels fets.
‘Superestar’ (Netflix)
De l’acostament de Nacho Vigalondo (Los cronocrímenes, Colosal) als inicis artístics de la cantant Yurena, més coneguda com a Tamara, no se’n pot esperar res supernormal. Segons la sinopsi oficial, hi haurà "conspiracions esotèriques, nits eternes, maons quàntics, supermalvats multicolors"... Tot bé.
‘Miércoles’ (Temporada 2) (Netflix)
La seva primera temporada (o, més en concret, una coreografia convertida en sensació viral) va acabar de convertir en estrella Jenna Ortega i ens va recordar que Tim Burton podia dirigir coses que no irriten els ulls. Els showrunners n0han avançat una continuació "més fosca".
‘The Pitt’ (Max, 10 de gener)
No, no és un reboot (o reinvenció) d’Urgencias, però seria lògic i natural pensar-ho (o ser malpensat): a més de tenir com a protagonista Noah Wyle (l’antic John Carter), aquest drama mèdic compta en el seu equip creatiu amb R. Scott Gemmill i John Wells, noms importants del clàssic dels anys 90.
‘Separación’ (Temporada 2) (Apple TV+, 17 de gener)
Per quan finalment s’estreni, hauran passat gairebé tres anys des que vam conèixer de l’empresa Lumon Industries i el seu polèmic procediment de separació. Sort que l’anterior temporada va ser inoblidable des del principi i fins aquell cliffhanger de pur vertigen existencial.
‘The Agency’ (L’Agència) (SkyShowtime, 10 de febrer)
No s’ha de confondre amb La Agencia, adaptació de Mediaset de Call my agent! En aquest remake d’una altra sèrie francesa, Oficina de infiltrados, Michael Fassbender encarna l’agent encobert (ara de la CIA, no de la DGSE) que va interpretar Matthieu Kassovitz durant cinc temporades.
‘The White Lotus’ (Temporada 3) (Max, 16 de febrer)
El que va començar com a sàtira dels privilegiats i les seves misèries es va convertir, a la segona temporada, en una comèdia trista sobre la política del sexe. Veurem amb què ens sorprèn Mike White en aquest tercer viatge a un resort de luxe, ara localitzat a Tailàndia. Al repartiment, Parker Posey i Carrie Coon.
‘The chair company’ (Max)
Després de sublimar l’humor surrealista a la sèrie d’esquetxos de Netflix I think you should leave, Tim Robinson passa a HBO per explicar-nos la història de William Ronald Trosper (el nom ja és còmic), que topa de cara amb una conspiració inesperada després de passar per un moment compromès a la feina.
‘Cuando nadie nos ve’ (Max)
Enrique Urbizu, director especialitzat en el thriller, s’atreveix per fi amb el seu primer serial televisiu de detectius. Maribel Verdú i Mariela Garriga són una guàrdia civil i una policia militar nord-americana que investiguen una sèrie de successos estranys que tenen lloc a Morón de la Frontera durant la Setmana Santa.
‘Too much’ (Netflix)
Vuit anys després del final de Girls, la gran Lena Dunham tindrà per fi nova sèrie de creació pròpia (a mitges amb el seu marit, Luis Felber). Megan Stalter és una novaiorquesa que va a Londres fugint de tot el que rimi amb amor... per topar amb la revelació inesperada del personatge de Will Sharpe.
‘Your friends and neighbors’ (Apple TV+, 11 d’abril)
Apple sembla tenir plena confiança en aquesta creació de Jonathan Tropper, la renovació de la qual va anunciar al novembre. Jon Hamm interpreta un gerent de hedge fund acabat de divorciar que, després de ser acomiadat, decideix mantenir el nivell de vida robant als seus veïns rics.
‘Task’ (Max, tardor)
Del creador de la sèrie Mare of Easttown, Brad Ingelsby, arriba un altre drama criminal de clima afligit i amb una estrella de Hollywood al capdavant: Mark Ruffalo com a agent de l’FBI al càrrec d’un cos especial que investiga una sèrie de robatoris a fumadors en un suburbi de la ciutat de Filadèlfia.
‘Adolescence’ (Netflix)
L’actor Stephen Graham escriu i crea amb Jack Thorne (La materia oscura) aquest drama criminal sobre un xaval de tretze anys (Owen Cooper) acusat d’assassinar una adolescent que va a la seva escola. Cada episodi ha sigut filmat en pla seqüència per Philip Barantini, director de Graham a la pel·lícula Bull i la seva sèrie seqüela.
‘Alien: Planeta Tierra’ (Disney+)
Noah Hawley sap enriquir les mitologies alienes: ho va fer a Fargo i en aquesta personalíssima visió del món de la Patrulla X anomenada Legión. Per això es poden esperar grans coses de la seva preqüela d’Alien: el octavo pasajero centrada en Weyland-Yutani i els seus competidors.
‘The Bear’ (Temporada 4) (Disney+)
La tercera temporada, potser produïda de manera una mica precipitada, va ser bastant irregular, per no dir decebedora. Però hi ha indicis que va poder ser una espècie de llarg preàmbul a una entrega en què, de nou, l’argument avançarà, es divagarà una mica menys i els personatges evolucionaran.
‘El caballero de los Siete Reinos’ (Max)
És una nova sèrie de l’univers Joc de trons però, pel que sembla, amb un to diferent del que es podria esperar, més distès i desenfadat. Les aventures del cavaller errant Ser Duncan l’Alt i el seu jove Escuder Egg, futur Aegon l’Improbable, haurien d’incidir en el costat més amable de Ponent.
‘Yo siempre a veces’ (Movistar Plus+)
Com Superestar, producció de Los Javis a través de Suma Content. Marta Bassols i Marta Loza han creat aquesta història d’una mare soltera (per accident) que mira d’obrir-se pas en la cada vegada menys fàcil Barcelona. Promet equilibris entre la comicitat i l’amargor, la cruesa i la tendresa.
‘Su Majestad’ (Prime Video, 27 de febrer)
El tàndem format per Diego Cobeaga i Diego San José (Ocho apellidos vascos, etc.) proposa una comèdia satírica amb Anna Castillo com a gandula i insolent princesa que s’ha de convertir en reina d’Espanya abans de l’esperat, i Ernesto Alterio com el seu secretari.
‘The Studio’ (Apple TV+, 26 de març)
Comèdia de i amb el gran Seth Rogen sobre Matt Remick, acabat de nomenar cap d’un estudi de cine en què, segons l’avisen, no es fan films sinó pel·lis. ¿El joc de Hollywood en clau de tele de prestigi lleugera, amb extra de cameos sucosos? Un pla difícil de rebutjar.
Notícies relacionades‘The four seasons’ (Netflix)
Tina Fey, protagonista i creadora de Rockefeller Plaza, s’ha reunit amb antigues guionistes d’aquella sèrie per donar forma a aquest remake serialitzat de Las cuatro estaciones, pel·lícula de i amb Alan Alda del 1981 sobre tres parelles que solen anar de vacances juntes i el sisme que suposa el divorci d’una d’elles.
Ja ets subscriptor o usuari registrat? Inicia sessió
Aquest contingut és especial per a la comunitat de lectors dEl Periódico.Per disfrutar daquests continguts gratis has de navegar registrat.
- Mites de les estacions fantasma del metro de BCN
- Sector financer espanyol La banca guanya el 34% més fins al mes de setembre, tant com en tot el 2023
- Els embassaments comencen a perdre reserves a Catalunya
- Gastronomia El 60% de turistes freqüenten locals de cuina espanyola
- La cavalcada mobilitza 850.000 euros de pressupost i 1.300 participants
- Un altre talent de La Masia Toni Fernández, una altra història precoç
- EL RAL·LI DAKAR 2025 Sainz es complica el cinquè ‘Touareg’ al bolcar a les dunes
- Lliga F Pajor, Salma i Aitana: les tres Reines Magues d’un Barça letal
- TEMPESTA AL PALAU Un Barça defectuós pateix un altre fiasco i s’allunya de la Copa
- LA CRISI INSTITUCIONAL AL BARÇA Laporta, dimissió o vot de censura