DO COSTERS DEL SEGRE
Jaume Pijuan: «La qualitat és la clau per obrir-nos camí»

Jaume Pijuan.
Jaume Pijuan (Seró, Noguera, 1952) i els seus germans van plantar vinyes el 1999 per vendre el raïm, però els baixos preus els van empènyer a elaborar també el vi. Va néixer així Vinya L'Hereu (Costers del Segre), amb una producció de 60.000 ampolles l'any de dos negres molt seductors: Petit Grealó (8 euros) i Flor de Grealó (15 euros).
-¿Com es presenta la verema?
-Una mica endarrerida, així que preveiem començar d'aquí dues o tres setmanes amb el merlot. Sembla que l'any serà molt bo, sense arribar al nivell d'excepcional.
-¿Com afronta la crisi un productor petit en un mercat tan disputat com el del vi?
-Portem el celler entre tres germans, i l'única manera de tirar endavant és treballar nosaltres molt per reduir costos de personal i altres despeses. No és fàcil, però ens en sortim bé.
-¿Costa arribar al públic entre gegants com Torres i Raimat?
-Doncs sí. Som petits i no tenim pressupost per a publicitat, així que la qualitat del producte és la clau per obrir-nos camí. Una vegada arribem al consumidor, el boca a boca fa la resta.
Notícies relacionades-¿Quins canals utilitzen més?
-Els distribuïdors són necessaris, però ens agrada més la venda directa. El contacte productor-client dóna moltes satisfaccions.
- Sergio Peris-Mencheta, actor i director: "Des de la malaltia, la meva imaginació s’ha alliberat"
- Habitatge El milionari José Elías opina sobre comprar o llogar el 2025: "Si guanyes 2.000 euros al mes..."
- Crònica rosa Elionor i l’amor
- 1.080 vivendes i un gran parc Una inversió milionària i el futur Clínic rellancen el sector Can Rigalt al nord de l’Hospitalet
- Consum Bon Preu accelera la seva expansió i obrirà 12 nous súpers aquest any