DO PLA DE BAGES
Quim Fargas: «El celler petit ha de ser innovador»
Quim Fargas.
Quim Fargas (Salelles, Bages, 1964) ha viscut sempre entre vinyes. El seu celler -un dels pioners en l'enoturisme- produeix al voltant de 30.000 ampolles anuals, entre les quals destaquen els mitges criances d'ull de llebre i merlot Fargas Fargas (Pla de Bages), disponibles a les botigues per uns set euros.
-¿Quan començarà la verema?
-La setmana que ve començarem amb les varietats blanques (chardonnay i moscatell), i la següent els arribarà el torn a les negres: primer l'ull de llebre i després el merlot i el cabernet.
-¿Està molt pendent del temps?
-I tant. Vénen 20 dies clau, i el millor per al vi seria que no caigués més pluja. El raïm ja té bastanta aigua i aniria bé que acabés de madurar en sec.
-¿Com es fa lloc un petit celler en el sector?
-Moure'm entre vinyes és el meu fort, però la feina comercial és el que em costa més. L'única via per a les marques poc conegudes és apostar per la qualitat, ser innovadores i obrir el celler al públic.
-¿L'ajuda gaire l'enoturisme?
-És la millor manera de donar-nos a conèixer. El nostre celler és visitable des de fa 10 anys, i als aficionats els encanta conèixer el cicle del vi i com treballem. Després,
ells ens fan la publicitat.
- Successió Els fills d’Andic avancen en la gestiódel futur de l’empresa
- La llei reorganitza la justícia i l’expandeix per tot el territori
- L’espanyol més buscat va matar el seu fill d’un tret
- Energies renovables El pàrquing de l’Alcampo de Sant Boi es transformarà en la instal·lació fotovoltaica més potent de l’àrea de Barcelona
- Educació farà una "avaluació emocional" dels professors