DO PLA DE BAGES
Quim Fargas: «El celler petit ha de ser innovador»

Quim Fargas.
Quim Fargas (Salelles, Bages, 1964) ha viscut sempre entre vinyes. El seu celler -un dels pioners en l'enoturisme- produeix al voltant de 30.000 ampolles anuals, entre les quals destaquen els mitges criances d'ull de llebre i merlot Fargas Fargas (Pla de Bages), disponibles a les botigues per uns set euros.
-¿Quan començarà la verema?
-La setmana que ve començarem amb les varietats blanques (chardonnay i moscatell), i la següent els arribarà el torn a les negres: primer l'ull de llebre i després el merlot i el cabernet.
-¿Està molt pendent del temps?
-I tant. Vénen 20 dies clau, i el millor per al vi seria que no caigués més pluja. El raïm ja té bastanta aigua i aniria bé que acabés de madurar en sec.
-¿Com es fa lloc un petit celler en el sector?
-Moure'm entre vinyes és el meu fort, però la feina comercial és el que em costa més. L'única via per a les marques poc conegudes és apostar per la qualitat, ser innovadores i obrir el celler al públic.
-¿L'ajuda gaire l'enoturisme?
-És la millor manera de donar-nos a conèixer. El nostre celler és visitable des de fa 10 anys, i als aficionats els encanta conèixer el cicle del vi i com treballem. Després,
ells ens fan la publicitat.
- A Rússia Així s'ha jubilat un jove amb 23 anys gràcies a una argúcia legal
- Turisme Sant Adrià estrena un resort de luxe de 53.000 metres quadrats
- Futbol local El futur Hospi de Jordi Alba i Thiago Alcántara: objectiu, arribar a Primera Divisió
-
Ofert per
- Repartiment de migrants Catalunya declara que els seus centres de menors migrants ja superen el 100% de la seva capacitat