INSEGURETAT A L'OCEÀ ÍNDIC
Un tonyinaire espanyol s'escapa d'un intent de segrest a prop de les Seychelles
Els responsables de seguretat del vaixell repel·leixen amb armes de foc l'atac dels pirates
El tonyinaire congeladorAlbacán, de bandera espanyola i pertanyent al grup Albacora, ha aconseguit escapar-se avui d'un nou intent de segrest per part de pirates quan era a unes 500 milles de les illes Seychelles.
Segons ha informat a EFE un portaveu d'aquesta empresa armadora, amb oficines a Madrid, Bilbao, Bermeo i Cadis, l'incident ha tingut lloc cap a les dues del migdia, hora espanyola, quan dos esquifs han iniciat la persecució de l'Albacán,que navegava amb les xarxes recollides a la recerca de bancs de tonyina en aigües internacionals pròximes a les Seychelles.
Intercanvi de trets
Al veure acostar-se les embarcacions dels pirates, els vigilants de seguretat del pesquer espanyol han disparat una sèrie de trets d'advertència, i tot seguit ha tingut lloc un tiroteig amb els tripulants dels esquifs. Finalment, els pirates han desistit de l'intent d'abordatge, i el tonyinaire congelador, que té la base a Cadis encara que opera durant tot l'any a l'Índic, ha pogut escapar -se a tota màquina de la zona sense que els seus tripulants hagin patit cap contratemps.
Les mateixes fonts han indicat que aquest és el sisè incident d'aquestes característiques amb tonyinaires espanyols que s'ha produït des de començament de setmana en aigües de l'oceà Índic.
- Famosos El canvi radical d'Antonio Orozco després de pesar 127 quilos: "El meu metge em va dir que em podien passar cinc coses"
- El jutge va repescar un nom
- Operació de la Guàrdia Civil Desmantellada una xarxa de ciberestafes a tot Espanya que dirigia un estudiant de 19 anys des de Terrassa
- Polèmica decisió al regne unit Cop del Tribunal Suprem britànic a les dones trans
- Mobilitat a Catalunya Trànsit habilita dos carrils addicionals a l’AP-7
- Oferta d’ocupació El treball que sempre havies somiat: 1.000 euros a la setmana per provar platges i explicar-ho
- Consum de proximitat La recepta de Ferran Adrià per a una alimentació sostenible: «És millor una bona sardina que una mala llagosta»
- Les caramelles omplen Súria de música
- Senderisme La bellesa salvatge de Roses
- Una volta gurmet Menjar-se el món sense sortir de Barcelona