INICIATIVA DE WWF
Catalunya se suma a l'Hora del Planeta i apaga els edificis més emblemàtics
Milers de ciutats apaguen els llums contra el canvi climàtic
La Sagrada Família, abans i després de l’apagada. /
Catalunya i la seva capital, Barcelona, s'han sumat a l'acte simbòlic d'apagada de llums durant una hora dels edificis més emblemàtics, dins la iniciativa l'Hora del Planeta, que promou la World Wide Fund for Nature (WWF) per lluitar contra el canvi climàtic i a favor del medi ambient.
A la capital catalana, els llums han deixat de brillar a les 20.30 hores en monuments com la Sagrada Família, la Pedrera, el Castell de Montjuïc o les fonts ornamentals, que han quedat a les fosques, igual que la torre Agbar o la seu de la Caixa, o les façanes dels centres comercials, com el de La Maquinista. Segons el consistori, en el cas de Barcelona aquesta acció suposarà un estalvi energètic d'entre 700 i 1000 kW i un estalvi d'emissions de més de cent quilos de CO2.
Al voltant de 250 ciutats espanyoles han apagat els llums de monuments i edificis emblemàtics entre les 20.30 i les 21.30 hores, fet que ha significat batre un rècord de participació ja que s'ha aconseguit ser el segon país del món amb més ciutats inscrites en la lluita contra el canvi climàtic.
Iniciativa d'origen australià
La iniciativa s'ha desenvolupat en molts punts del planeta. Sydney, on va néixer l'Hora del Planeta fa quatre anys, ha apagat els llums per complir una iniciativa que pretén alertar la població mundial dels problemes del canvi climàtic. Altres ciutats d'Austràlia han seguit el mateix exemple.
Notícies relacionadesPequín ha apagat durant una hora els llums nocturns del tram més conegut de la Muralla Xinesa, el de Badaling, i Xangai ha fet el mateix amb els gratacels més emblemàtics. Altres enclavaments significatius com el Crist Redemptor de Rio de Janeiro, la torre Eiffel de París, l'Òpera de Sidney, la Porta de Brandenburg de Berlín, el pont del Bòsfor a Istanbul, les cataractes Victoria de Zimbabue o el Royal Albert Hall de Londres han secundat la iniciativa de WWF.
L'Hora del Planeta va néixer el 2007, quan a Sydney (Austràlia) 2,2 milions de persones van apagar els llums una hora per reclamar accions contra el canvi climàtic. El 2008, 370 ciutats de més de 35 països van convertir aquesta iniciativa en un moviment global a favor de la sostenibilitat.
- Energies renovables El pàrquing de l’Alcampo de Sant Boi es transformarà en la instal·lació fotovoltaica més potent de l’àrea de Barcelona
- Obligatori per llei La multa que et pot caure per no estar empadronat on vius
- salut mental Els diagnòstics de TDAH entre els adults creixen en els últims anys
- Conflicte a Girona Una família denuncia que un home s’ha quedat d’ocupa en una casa que li van deixar a Llagostera
- LA VISITA BLAUGRANA AL COLISEUM Cinc anys amb un zero a Getafe
- Violència contra les dones Laura Palmer i la por que ens va quedar
- Transparència Hisenda vigilarà més les targetes: demanarà aquestes dades sobre els moviments
- Trump, la Lluna i més enllà
- Aquesta nit Gala dels premis Gaudí
- Premier league Haaland firma una inusual renovació amb el City fins al juny del 2034