BEATIFICACIÓ AL VATICÀ

Mostrada la samarreta ensangada que portava Joan Pau II quan van atemptar contra la seva vida

Un convent de Roma aprofita l'afluència de pelegrins per mostrar la relíquia rescatada del quiròfan el 1981

Sor Beatrice mostra la samarreta ensangada de Joan Pau II.

Sor Beatrice mostra la samarreta ensangada de Joan Pau II. / Gregorio Borgia (AP)

1
Es llegeix en minuts

La samarreta interior que portava el Papa Joan Pau II el dia que va patir l'atemptat del 1981, que va estar a punt de costar-li la vida, serà mostrada al públic aquest cap de setmana en un convent de Roma. Aprofitant l'afluència massiva de pelegrins amb motiu de la beatificació del papa polonès al Vaticà, el convent de les Filles de la Caridad mostra aquesta peça. "És una relíquia extremadament emotiva, un símbol de la fe, però també del dolor, de la creença i el patiment", ha explicat a France Presse sor Beatrice, del citat convent.

Notícies relacionades

Protegida per un vidre, la relíquia serà mostrada a l'interior d'una capella d'un convent situat en una illa de verdor en un barri de Roma. "Esperem que els joves, especialment, vindran a veure la peça. Hem elegit aquest moment, el de la beatificació de Joan Pau II, per mostrar al món aquesta relíquia", explica Beatrice.

La samarreta, brodada amb les inicials JP, va ser abandonada a la sala d'operacions, abans que la infermera Anna Stanghellini la rescatés i la conservés en secret uns quants anys. La infermera, que no té família, va confessar el seu secret a la monja Beatrice el 2000 i el Vaticà va cedir la peça a les Filles de la Caritat.