PREPARATIUS DE LA CERIMÒNIA DE DIUMENGE

Una trentena de vols xàrter traslladaran els espanyols que assistiran a la beatificació de Joan Pau II

Els prínceps d'Astúries encapçalaran la delegació espanyola, formada per diputats i autoritats institucionals

1
Es llegeix en minuts
EUROPA PRESS / Madrid

El Vaticà ultima els preparatius per a la cerimònia de beatificació, aquest diumenge 1 de maig, del papa Joan Pau II, a la qual assistiran milers de fidels espanyols. L'aeroport de Madrid-Barajas té programats des d'aquest divendres 35 vols xàrter per al trasllat i retorn de pelegrins a Roma. Els 35 vols especials programats amb Roma s'uneixen als més de 170 vols regulars amb els aeroports de Fiumicino i Ciampino de la capital italiana.

Entre els assistents a la cerimònia de beatificació, destaquen els prínceps d'Astúries, que encapçalaran la delegació espanyola formada per una vintena de diputats i autoritats institucionals. En representació del Govern d'Espanya, hi acudiran el ministre de la Presidència, Ramón Jáuregui, i l'ambaixadora d'Espanya davant la Santa Seu, María Jesús Figa. També formarà part de la delegació el vicepresident tercer del Congrés, Jorge Fernández Díaz; i la vicepresidenta del Govern de Catalunya, Joana Ortega, entre altres.

Notícies relacionades

La comitiva de diputats estarà formada per la secretària general del PP, María Dolores de Cospedal i els diputats conservadors Cristóbal Montoro i Fátima Bañez. El vicepresident quart del Congrés, el diputat Jordi Jané, encapçalarà l'assistència de membres de CiU, juntament amb la de les diputades Conxita Tarruella i Monsterrat Surroca, encara que elles ho faran a títol personal.

Una seixantena de delegacions

Almenys 60 delegacions estrangeres estaran presents en els actes, segons han informat a fonts de la inspecció de Policia de Roma. A més de Felip i Letizia, estaran presents els reis de Bèlgica, Albert II i Paola. També hi assistiran el primer ministre italià, Silvio Berlusconi i el president de la República italiana, Giorgio Napolitano, així com el president de Polònia, Bronislaw Komorowski, i el president de la Comissió Europea, Jose Manuel Durao Barroso.