CAMPANYA 'L'HORA DEL PLANETA'
Apagades en més de 7.000 ciutats del món contra el canvi climàtic
L'acció de conscienciació va ser seguida per 500 empreses espanyoles
La Sagrada Família, la torre Eiffel i l'Alhambra van quedar a les fosques 60 minuts
La zona de negocis de Sydney, ahir. /
Més de 7.000 ciutats de 150 països van participar ahir, apagant els llums dels seus principals edificis entre les 20.30 i les 21.30, en l'edició del 2013 de L'Hora del Planeta, una iniciativa de l'organització ecologista WWF, que denuncia els efectes que provoca el canvi climàtic.
Els edificis més emblemàtics dels països participants van quedar a les fosques durant una hora, igual que nombrosos establiments comercials, seus de grans corporacions i recintes oficials. Entre ells, la torre Eiffel, de París; la torre Agbar i la Sagrada Família, de Barcelona; les torres Petronas, de Kuala Lumpur (Malàisia); el Palacio Real, de Madrid; l'Alhambra, de Granada; la Torre de Hércules, de la Corunya; les botigues d'Inditex (Zara i altres marques) i El Corte Inglés, etcètera. Més de 500 empreses espanyoles es van sumar aquest any a la iniciativa.
ESTALVI ENERGÈTIC / La gran apagada va pretendre, un altre cop, conscienciar els ciutadans sobre la importància de no malgastar l'energia elèctrica, com a manera d'aturar el canvi climàtic. «Tots tenim un paper fonamental en aquesta causa -va dir el secretari general de l'ONU, Ban Ki-moon-. Els governs han de mostrar el seu ferm compromís polític, les empreses han d'aportar solucions i els ciutadans, en especial la joventut, han de promoure la mobilització global». Els organitzadors van destacar la funció de «comunitat global» que aconsegueix aquesta proposta, encara que només sigui durant 60 minuts cada any.
Notícies relacionadesEls primers a apagar els llums van ser els ciutadans de Samoa i de l'illa de Catham, a Nova Zelanda, el primer territori del món pel que fa a fusos horaris. Els últims, van ser els habitants de les illes Cook. Hi va haver edificis o zones estratègiques que, encara que no van apagar del tot la il·luminació, sí que la van reduir al mínim, com va ser el cas de l'edifici Empire State, a Nova York; la Gran Muralla xinesa, o la Porta de Brandenburg, a Berlín.
En l'edició d'aquest any de L'Hora del Planeta hi van participar per primer cop Palestina, Tunísia, Surinam, Galápagos, Ruanda i la Guyana Francesa. Personatges de renom van voler col·laborar amb la iniciativa. Entre ells, Leo Messi, Yoko Ono, Jessica Alba o Miranda Kerr.
- Sinistre a França Qui eren les víctimes de l'accident d'autobús que tornava d'Andorra a L'Hospitalet?
- Scalextric o la remuntada històrica de la família Arnau
- El Barça es trenca
- Fenomen en auge Així es contracten i funcionen les excursions ‘low cost’ des de Barcelona
- L’empresa de l’autocar sinistrat va fer fallida i l’amo anava per lliure
- Al minut Guerra d’Israel en directe: última hora sobre el final de la treva a Gaza, l’ajuda humanitària i reaccions
- Televisió Una soltera abandona la seva cita a 'First Dates' després de les preguntes a les quals va ser sotmesa: "A mi em sembla un escàndol"
- A València Condemnats per contractar un sicari que va morir en un accident de moto quan anava a matar la seva víctima
- Club Entendre + Animals i plantes Molsa, vesc i grèvol: tres plantes protegides per les quals et poden multar
- Junts per Catalunya Per què Pujol torna al pujolisme