El periodista Bertran Cazorla surt en llibertat després de ser detingut pels Mossos
L'informador denuncia que ha estat maltractat, mentre que la policia atribueix l'arrest a un "atemptat a l'autoritat"
Els agents atribueixen l'arrest a un atemptat a l'autoritat
Bertran Cazorla.
El periodista Bertran Cazorla ha quedat en llibertat aquest dissabte al voltant de les quatre de la tarda, hores després d'haver estat detingut de matinada pels Mossos d'Esquadra davant la comissaria del carrer Nou de la Rambla, de Barcelona. Cazorla, que al sortir de la comissaria ha estat rebut per unes seixanta persones, ha anunciat que denunciarà la policia catalana pels maltractaments i les vexacions que ha patit per part dels agents.
Segons 'Directa', el mitjà per al qual treballa, l'arrest s'ha produït quan Cazorla s'ha interessat per l'actuació d'una patrulla del cos autonòmic. Segons aquesta versió, el periodista ha estat maltractat per la policia abans de ser traslladat als calabossos de la travessera de les Corts. Cazorla ha rebut agressions, cops de puny, puntades de peu i una forta bufetada, i ha hagut de ser traslladat a dependències sanitàries per rebre atenció mèdica, sempre segons ha informat 'Directa' al seu compte de Twitter.
Els Mossos, per la seva part, han explicat que Cazorla formava part d'un grup d'individus que "al voltant de les sis del matí i sota els efectes o de l'alcohol o d'alguna substància estupefaent estaven armat sarau davant la comissaria de Nou de la Rambla". Els agents han fet entrar aquestes persones a l'interior de la comissaria "a efectes d'identificació" i, segons aquesta versió, "en aquell moment Cazorla s'ha posat cada vegada més nerviós i, visiblement alterat, ha començat a insultar els agents i ha intentat agredir-ne un". Per això, ha estat reduït i emmanillat a terra, i ha quedat "detingut sota l'acusació d'atemptat a l'autoritat".
Notícies relacionadesTot seguit, el periodista ha estat traslladat a un centre hospitalari pròxim, segons als Mossos, perquè se certifiqués el seu estat de salut abans de la seva entrada al calabós. La policia autonòmica assenyala que aquest pas per dependències sanitàries és el que estableix el protocol de detencions sempre que una persona ha hagut de ser reduïda. "Durant l'acció de reduir i posar les manilles a algú, la persona pot patir alguna mena de contusió. Se'l porta al centre sanitari perquè certifiqui l'origen d'aquesta lesió i no es pugui dir que ha estat agredit durant la seva estada al calabós", han relatat fonts de la policia de la Generalitat.
Llanos de Luna i la División Azul
Cazorla, que va ser corresponsal de l'agència ACN al Baix Llobregat, treballa per a 'Directa', un mitjà d'informació alternativa nascut el 2006. Una de les seves últimes informacions que va tenir més repercussió va ser la referent a la participació de la delegada del Govern a Catalunya, María de los Llanos de Luna, en un acte en què es va homenatjar la Germandat de Combatents de la División Azul.
- Informe de l’OCDE Espanya, entre els sis països on els fons de pensions es desinflen
- L’empresa de l’autocar sinistrat va fer fallida i l’amo anava per lliure
-
- ACCIDENT MORTAL L'autocar sinistrat a França circulava amb la ITV caducada
- Estrena a TV3 ‘Et faran un home’ relata les vexacions sofertes en la mili