Francesc: "Em dol veure un capellà o una monja amb l'últim model de cotxe"
"Si us ve la temptació d'un bon cotxe, penseu en els nens que es moren de fam", declara davant 6.000 seminaristes i novícies
El papa Francesc subratlla que les riqueses fan mal davant 6.000 seminaristes i novícies reunits al Vaticà. /
Elpapa Francesc ha assegurat davant6.000 seminaristes i novícies congregats al Vaticà que li dol veure un capellà o una monja "amb l'últim model de cotxe" i ha apuntat que han de ser "coherents" amb la pobresa.
"Quan veiem que el primer interès d'una institució parroquial o educativa són els diners, això és una gran incoherència", ha assenyalat el pontífex al llarg del seu discurs, d'una hora de durada, en què també ha indicat que el cotxe "és necessari", però ha insistit que és millor un vehicle "humil". "Si us ve la temptació d'un bon cotxe,penseu en els nens que es moren de fam", ha afegit.
En la seva homilia, el Papa ha donat la benvinguda als seminaristes i a les monges i els ha recordat que si l'Església és "l'esposa de Cristo", ells constitueixen "el moment del prometatge, la primavera de la vocació, l'estació del descobriment, de la prova i de la formació".
Notícies relacionadesFrancesc ha indicat que els punts de referència de la missió cristiana són l'alegria de la consolació, la creu i l'oració, ha ressaltat davant la seva audiència que l'evangelització "es fa de genolls" i ha instat els seminaristes i les monges a ser "sempre" persones d'oració.
El Papa ha subratllat que la difusió de l'evangeli "no està assegurada ni pel nombre de persones, ni pel prestigi de la institució, ni per la quantitat de recursos disponibles". "El que compta és estar imbuïts de l'amor de Crist, deixar-se conduir per l'Esperit Sant, i empeltar la pròpia vida en l'arbre de la vida, que és la Creu del Senyor", ha conclòs.
- Exposició París era una festa que cap pintor català es volia perdre
- La guerra, un espectacle multiusos
- MÚSICA Nathy Peluso, Maria Arnal Skrillex i Arca actuaran al Sónar 2025
- ESTRENES DE CINE DE LA SETMANA Olivier Assayas: "La pandèmia va acabar sent el símbol d’un fracàs col·lectiu"
- Reflexions durant el confinament