Els insubmisos a la 'llei Wert' critiquen que la Generalitat no aposti per una escola "laica i inclusiva"
Consideren que el model ha de ser el sistema aconfessional que s'està potenciant a França
A l'espera de poder analitzar amb detall el contingut dels dos decrets avançats per la consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, la Xarxa d’Escoles Insubmises, que promou la no aplicació de la LOMCE a Catalunya, va considerar ahir l'anunci d'Ensenyament com "un nou malabarisme de la Generalitat, un gest teatral i buit davant l'ofensiva que suposa la llei del ministre Wert", va denunciar una portaveu del col·lectiu. La plataforma lamenta que Ensenyament no hagi apostat per una "escola laica, aconfessional i inclusiva, com estan fent països com França".
Mentrestant, la xarxa ha començat a mobilitzar-se per impedir el desenvolupament de la nova formació professional bàsica, "que és un camí de no retorn per a l'alumne", declara l'entitat.
LA PROMESA DEL PRESIDENT
Notícies relacionadesAmb la presentació dels nous currículums de primària i secundària per part de la consellera Rigau, la Generalitat interpreta que efectivament, tal com va anunciar el passat 14 de gener el president de la Generalitat, Artur Mas, "el pròxim curs escolar començarà d'acord amb la legislació catalana, sense tenir en compte normatives lesives i impròpies".
La comunitat educativa (professors, pares d'alumnes, estudiants i pedagogs) va rebre, en el seu moment, la promesa de Mas amb més recel que entusiasme, al considerar-la de difícil compliment.
- Les principals cases d’apostes ja tenen un candidat favorit per ser el nou Papa
- Final de la Copa del Rei Les 8 hores que van portar el futbol espanyol al caire de l’abisme: «El Madrid no ens pot demanar que canviem els àrbitres»
- Entendre-hi més El costat més fosc de la intel·ligència artificial: pornografia personalitzada i sense límits
- Previsió meteorològica Catalunya torna a activar els avisos per pluges intenses per a aquest cap de setmana
- Radiografia lingüística Menys del 30% dels joves catalans tenen el català com a llengua habitual i «d’identificació»