Una bossa per les mares amb càncer
Cares famoses col·laboren en el disseny d'unes bosses que recapten fons per a un programa d'ajuda a mares amb càncer. La seva elaboració, amb sacs de cafè reciclats, contribueix a més a crear llocs de treball.
MARTINA KLEIN.La model i dissenyadora s’ha sumat a la iniciativa de col·laborar ambles bosses solidàries. /
Qualsevol iniciativa solidària sempre té més repercussió si alguna cara famosa li dóna una empenteta prestant la seva imatge i la seva ajuda. I així és en el cas de les Mum bags (La bossa de la mama), unes bosses solidàries elaborades a mà i creades per l'empresa d'economia social Bolsos con Alma que compten amb els dissenys de les models Bimba Bosé i Martina Klein, l'actriu Elena Furiase, la dissenyadora Alma Aguilar i l'estudi de disseny Xuxulanstrum. L'objectiu d'aquestes bosses és recaptar fons per a l'Associació d'Oncologia Integrativa i el seu programa de suport a mares amb càncer.
Aquesta associació sense ànim de lucre va engegar el 2013 després que la que avui és la seva presidenta, Miriam Algueró, perdés la seva mare víctima d'un tumor cerebral. «Quan ens vam proposar divulgar l'oncologia integrativa entre mares joves vam pensar a fer alguna cosa notòria i vam decidir contactar amb quatre persones famoses que prèviament havien mostrat tenir sensibilitat pel tema del càncer. Quan els vam explicar la idea totes van dir que sí», diu Algueró.
Aquestes bosses solidàries estan fetes amb sacs de cafè reciclats i es venen en format sac i bandolera a 20 euros. Poden reservar-se per telèfon al 93.576.40.51 o comprar-se on line a http://elarmariodemanolita.com. En els dissenys realitzats per Bosé, Klein, Furiase, Aguilar i l'estudi Xuxulanstrum hi predominen els dibuixos de cors, els colors rosa, vermell i blau i els missatges d'amor a totes les mares. «L'acollida ha sigut molt bona. Ja s'ha venut la primera tirada de 300 bosses i ara se n'ha fet una de nova de 300 més», explica Algueró.
Millor qualitat de vida
L'Associació d'Oncologia Integrativa busca donar a conèixer totes les teràpies complementàries que milloren la qualitat de vida dels pacients que pateixen càncer. «Hi ha teràpies complementàries, no alternatives, que t'ajuden, dins del que cap, a portar millor la malaltia», explica Miriam Algueró.
L'associació agrupa metges, nutricionistes i terapeutes de diverses disciplines que poden ajudar a millorar la qualitat de vida dels pacients amb càncer. L'oncologia integrativa és encara poc coneguda a Espanya però compta amb més difusió als Estats Units. El benefici de la venda de les bosses es destina al programa de suport a mares amb càncer perquè, com explica la presidenta de l'associació, «el càncer és sempre difícil d'assumir però és especialment dur quan qui el pateix és un nen o bé una mare amb fills», en paraules d'Algueró.
Segon valor afegit
A més de l'ajuda directa per a l'associació que suposa la venda de les Mum bags, comprar un d'aquests articles té un segon valor afegit, ja que Bolsos con Alma és un projecte d'economia social que aprofita material reciclat per a la fabricació de bosses i altres complements. L'elaboració i venda d'aquestes bosses permet donar feina a persones amb discapacitat intel·lectual o malalties mentals d'alguna de les empreses del Grup Èxit i, a la vegada, part del benefici va destinat a Càritas per desenvolupar diferents projectes socials.
Bolsos con Alma es va posar en marxa el febrer del 2013 de la col·laboració de dues parts. Per un costat el Grup Èxit, una aliança empresarial que agrupa la Fundació Ramon Noguera, la Fundació Privada Drisa i Economia Solidària de l'Empresa i Inserció (ECOSOL), aquesta última pertanyent a Càritas. Per un altre costat, l'empresa gironina de tes i infusions Alma. La matèria primera principal de les bosses són sacs de cafè del grup Coffee Center, empresa a la qual pertany Alma.
Notícies relacionadesDe fet les Mum bags no són l'únic producte que ha posat a la venda Bolsos con Alma, que ja compta amb diferents models al mercat, cadascun amb un disseny únic. «En aquests primers anys, Bolsos con Alma s'ha consolidat en el sector d'empreses socials de Girona, ha creat sis llocs de treball, ha venut més de 700 bosses de sis models diferents i ha reinvertit més de 20.000 euros de la facturació generada en projectes solidaris i la posada en marxa de nous projectes d'inserció social», comenta Anna Güell, de Càritas Diocesana de Girona.
Càritas, d'aquesta manera, està vinculada a la producció de les bosses de dues formes. Per un costat en la seva producció i distribució, generant ocupació en dos centres especials de treball, i per un altre en la venda, ja que una part dels beneficis Coffee Center els entrega a Càritas perquè desenvolupi més projectes socials. Els Bolsos con Alma es poden trobar en 12 botigues a Catatalunya, una al País Basc, dues a les Balears i també on line a la web d'infusions Alma (www.almaho-me.es).
- Al minut Guerra d’Israel en directe: última hora sobre el final de la treva a Gaza, l’ajuda humanitària i reaccions
- Shopping Black Friday 2022: les millors ofertes d’Amazon
- SHOPPING Helly Hansen té les millors rebaixes d’hivern: ¡a meitat de preu!
- Com més població, més recursos
- L’Advocacia de l’Estat veu compatible la condemna del procés i l’amnistia