DURANT 40 HORES I 4 MINUTS
80 voluntaris cedeixen el seu perfil a les xarxes a persones sense casa perquè expliquin la seva història
El periodista Manel Lucas, la religiosa Teresa Forcadas i el filòsof Francesc Torralba, entre els participants
#404HomelessNotFound, campanya impulsada per Assís, pretén sensibilitzar sobre els sense sostre
El Centre d’Acollida Assís, una oenagé barcelonina, ha llançat una campanya través de la qual 80 persones cedeixen el seu perfil aq les xarxes socials durant 40 hores i 4 minuts a persones sense casa perquè expliquin la seva història. La iniciativa, que es diu #404HomelessNotFound, té com a objectiu canviar la mirada de la ciutadania respecte a les persones sense sostre.
'Error 404' o '404 Not Found' és una fallada del llenguatge http que apareix en una web quan una pàgina no es troba o no existeix.Sota aquest concepte informàtic s'ha gestat la idea, que pretén desmuntar, segons Jesús Ruiz, director d'Assís, “els prejudicis i estereotips que la població té sobre les persones sense casa i demanar a la ciutadania que s'atreveixi a actuar”. A Espanya hi ha aproximadament 40.000 persones sense vivenda, segons dades de les entitats socials. Cada sis dies en mor una als carrers, un terç per una situació violenta.
EN PRIMERA PERSONA
Per a la realització d'aquesta campanya Assís ha comptat amb la col·laboració de més de 80 voluntaris, que durant 40 hores i 4 minuts han cedit l'estat dels seus perfils de Facebook i Twitter per donar veu a les persones sense llar. Aquestes persones publicaven en primera persona tres missatges en què s'explicaven situacions reals de com van arribar a dormir i viure al carrer els protagonistes de la campanya.
Notícies relacionadesEl periodista Manel Lucas, la religiosa benedictina Teresa Forcadas i el filòsof Francesc Torralba Francesc Torralbasón alguns dels que han recolzat aquesta campanya.
Una vegada llançat l'objectiu és que es viralitzin aquestes històries "perquè li poden passar a qualsevol", subratlla Ruiz, que reclama que s'estableixin els mecanismes i protocols que permetin prevenir, detectar i abordar aquestes situacions de vulnerabilitat social des d'una perspectiva integral i que es garanteixi l'accés a una vivenda digna. I per damunt de tot, insisteix, que no es culpabilitzi i criminalitzi les persones per la seva situació de pobresa.