Intercanvi d'acusacions entre els promotors i els gestors del Madrid Arena

El coordinador de Madritec culpa Flores de regatejar vigilants i d'obrir les portes al 'botellón'

El director de Diviertt havia culpat hores abans l'empresa municipal d'ordenar l'obertura de les portes

jcortadellas32396247 gra041 madrid  13 01 2016   miguel  ngel flores  d160114115733

jcortadellas32396247 gra041 madrid 13 01 2016 miguel ngel flores d160114115733 / Mariscal

1
Es llegeix en minuts
AGÈNCIES / MADRID

Els responsables de l'empresa municipal Madridec i els socis de la promotora Diviertt s'han embrancat aquest dijous en un intercanvi d'acusacions per la responsabilitat de la seguretat interior del Madrid Arena i tots ells han negat donar l'ordre d'obrir les portes per on es van colar 3.000 persones que feien 'botellon' fora del recinte.

En la tercera sessió del judici per la tragèdia del Madrid Arena han declarat el director general i número 2 de Diviertt, Santiago Rojo, el cap de personal i número 3 de la promotora, Miguel Ángel Morcillo, i Francisco del Amo, que era coordinador de projectes del departament d'operacions de Madrid Espais i Congressos (Madridec).

"No he donat aquesta ordre perquè ningú en cap moment de la nit em demana que s'obri la porta de cota 0", ha dit Del Amo, que ha insistit: "Jo no puc dir a ningú que obri la porta 0".

El segon de bord del promotor Miguel Ángel Flores, Santiago Rojo, ha negat que ell donés l'ordre i ha afirmat que va sentir Del Amo ordenar que l'obrissin, però que no va pactar amb ell aquesta decisió. Recorda, a més, que Del Amo va realitzar la trucada des d'un telèfon mòbil i no des del seu 'walkie talkie'.

IGNORÀNCIA

En la mateixa línia de defensa mantinguda el dia abans pel seu successor, Rojo ha assegurat en diverses ocasions que ell no podia donar ordres "sota cap concepte" a Seguriber, l'empresa encarregada de la seguretat del recinte."Quan vaig passar per la porta vaig preguntar als membres de seguretat que eren allà si l'obririen i em van dir que ja havien rebut l'ordre i que anaven a fer-ho", ha explicat.

També s'ha exculpat assenyalant que no sabia que la porta era una via d'evacuació perquè hi ha zones que no coneixia del recinte municipal. 

Notícies relacionades

Rojo ha afegit, entre llàgrimes, que quan "va passar una mica de temps" va veure que passaven una de les víctimes. Després li va trucar el cap de personal de Diviertt, Miguel Ángel Morcillo, quei li va comunicar que havia passat per la Infermeria i que hi havia dos víctimes. El doctor Viñals, encarregat del servei mèdic de la festa junt amb el seu fill Carlos, li va comunicar minuts després que ja hi havia dues víctimes.

Del Amo ha acusat Flores d'intentar "regatejar" sempre per "abaratir el nombre de vigilants i costos" en les festes que organitzava. Una actitud que també es va produir en la tràgica festa de Hallowen, en què va pressionar per "ficar-hi més gent".

Temes:

Madrid Arena