Olot, a favor de suprimir els correbous

La consulta municipal sobre la celebració d'aquesta tradició es tanca amb el 60% de vots a favor de suprimir-los

La participació ha sigut menor a l'esperada i només ha arribat al 18% malgrat que es podia votar a partir dels 16 anys

fcosculluela34187420 membres de la campanya  olot sense correbous  que 160607215131

fcosculluela34187420 membres de la campanya olot sense correbous que 160607215131

1
Es llegeix en minuts

Olot és partidària de suprimir els correbous. El 60% dels veïns que han participat en la consulta popular no vinculant organitzada per l'ajuntament han optat pel ‘sí’ a la pregunta que es plantejava: “¿Olot ha de deixar d'organitzar correbous?”, mentre que el 34,6% s'ha decantat pel ‘no’ i el 5,2% dels sufragis han optat per respondre amb una papereta en blanc.

La participació ha sigut del 18,3% (5.322 vots) d'un cens total de 29.068 persones, ja que en la consulta hi podien participar el 85% dels veïns de la capital de la Garrotxa perquè també s'hi incloïen els joves d'entre 16 i 18 anys.

L'alcalde Josep Maria Corominas ha declarat a l'agència ACN que els resultats són “una mostra més que representativa” del municipi, tot i que també admès que hauria preferit que la participació hagués sigut més alta.

VOTACIÓ ELECTRÒNICA

La consulta sobre els correbous es va iniciar dimecres de la setmana passada a les vuit del matí per dirimir si s'havia de prosseguir amb aquesta tradició durant les festes del Tura, que se celebren a principis de setembre.

La consulta s'ha dut a terme de forma electrònica a través de la web del consistori. Per a les persones que no tenien accés a internet o que no sabien com votar amb aquest sistema, l'ajuntament va posar a disposició sis oficines municipals, amb personal que ajudava els veïns a fer tot el procés.

La Fundació Fauna i altres associacions animalistes que han donat suport a la campanya ‘Olot sense correbous’ han animat els veïns a suprimir una tradició que comporta “el patiment dels animals” i que “no encaixa” en la societat actual.

EN MANS DEL CONSISTORI

Notícies relacionades

Aquestes associacions, que van fer una activa crida a la participació, van considerar que seria necessari arribar al 50% del cens perquè la consulta fos prou representativa, si bé també van recordar que la decisió final sobre la celebració o no dels correbous quedarà en mans de l'equip de govern municipal.

Per contra, els taurins han defensat que el correbous és l'espectacle més multitudinari de les festes i que aquesta tradició es remunta a l'any 1636. Aquest és un dels motius pels quals es considera que la plaça de toros d'Olot és la més antiga de Catalunya, amb un aforament de 2.000 localitats.