LA FAMÍLIA DEL CIENTÍFIC VA DONAR L'ALERTA

Detinguda una dona a Tenerife per amenaçar de mort Stephen Hawking

La policia la va arrestar a prop del lloc on se celebra el Festival Starmus, al qual ha assistit el físic britànic

GRA059 ARONA (TENERIFE), 01/07/2016.- El físico británico Stephen Hawking custodiado por tres agentes de la Policía nacional durante su asistencia al Festival Starmus el pasado miércoles, tras recibir amenazas de muerte por parte de una mujer estadounidense que ha sido detenida en Arona (Tenerife) por supuestos delitos de acoso y amenazas al científico. EFE/Ramón de la Rocha

GRA059 ARONA (TENERIFE), 01/07/2016.- El físico británico Stephen Hawking custodiado por tres agentes de la Policía nacional durante su asistencia al Festival Starmus el pasado miércoles, tras recibir amenazas de muerte por parte de una mujer estadounidense que ha sido detenida en Arona (Tenerife) por supuestos delitos de acoso y amenazas al científico. EFE/Ramón de la Rocha / EFE / RAMÓN DE LA ROCHA

2
Es llegeix en minuts

Agents de la Policia Nacional de la comissaria de Playa de las Américas, situada al municipi d'Arona (Tenerife), han detingut una dona de 41 anys de nacionalitat nord-americana, amb residència a Noruega, pels presumptes delictes d'assetjament amenaces de mort al físic britànic Stephen Hawking, segons han confirmat fonts del Cos Nacional de Policia.

Segons avança 'La Opinión de Tenerife', aquesta dona, amb signes d'inestabilitat mental, estaria assetjant el físic des de fa uns quants anys a través de missatges amb amenaces de mort, però la situació es va agreujar quan dimarts passat es va saber que havia viatjat expressament a Tenerife per coincidir amb ell al Festival Starmus, que se celebra aquesta setmana al municipi illenc.

La dona va ser arrestada dijous en un hotel situat molt a prop de la Pirámide de Arona, recinte de congressos on ha tingut lloc el festival. Uns dies abans un dels fills de Hawking, que té accés als comptes de l'investigador a les xarxes socials i als seus correus electrònics, va detectar l'arribada de més d'un centenar de missatges amenaçants d'aquesta dona. "Et mataré" o "Estic al teu costat i et puc matar" són alguns dels missatges que li va enviar, segons recull el diari de Tenerife.

DISPOSITIU AL FESTIVAL STARMUS

Davant la gravetat de les amenaces, la filla de Stephen Hawking va avisar els assistents del seu pare i aquests van posar els fets en coneixement de la Policia Nacional, sobretot després de saber que la dona assegurava que es trobava a Tenerife i pretenia accedir al recinte del Festival Starmus.

La policia va iniciar l'operatiu per localitzar la presumpta assetjadora i va decidir muntar un dispositiu de protecció al voltant del físic britànic, que va anar a la Pirámide de Arona escortat per dos agents de la Policia Nacional, al mateix temps que fora del recinte es van desplegar fins a sis vehicles policials.

DECLARACIÓ DAVANT LA JUTGE

La detinguda va passar la nit de dijous als calabossos de la Comissaria de la Policia Nacional de Playa de las Américas i aquest divendres ha prestat declaració davant el Jutjat d'Instrucció Número 2 d'Arona, que s'ha fet càrrec de la investigació. En un principi, Hawking estava citat com a testimoni però la jutge Judith Lorenzo ha decidit suspendre la citació ja que el científic té moltes dificultats per expressar-se, ja que l'ELA li paralitza gairebé tot el cos i només pot parlar a través d'un ordinador que converteix en una veu sintètica lleus moviments de la seva galta, en un procés molt lent i laboriós.

Els familiars del físic britànic han demanat per això aquest mateix matí que no se l'obligués a comparèixer a la sala de vistes, aportant un certificat mèdic, una sol·licitud que la jutge ha acceptat.

TEORIES CONTROVERTIDES

Notícies relacionades

Considerat un dels científics més influents de l'últim segle, Hawking, catedràtic de la Universitat de Cambridge, ha fet al llarg de la seva carrera grans contribucions al coneixement de l'Univers, relacionats amb el 'Big Bang' i els forats negres. A més, ha publicat llibres que han suscitat controvèrsia en alguns sectors socials. En un d'ells, 'El gran disseny', el científic britànic formula la teoria que aquest univers, i altres possibles, van sorgir del no-res, sense que la seva creació requerís la intervenció de cap Déu o ésser sobrenatural, sinó només de les lleis físiques.

Aquest llibre i diverses entrevistes en què ha defensat amb arguments que no existeix cap Déu l'han convertit des de fa temps en blanc freqüent d'insults de tot tipus a les xarxes socials per part de seguidors radicals, defensors del 'creacionisme'.