"Les nenes ho veuen una tonteria"
El gir d'ampolles es practica als carrers, als patis d'instituts i a les cases, majoritàriament per part del sexe masculí
Nens i adolescents s'han rendit a un joc molt simple que permet múltiples complicacions
dcaminal35719997 barcelona 2016 09 28 el juego de moda bottle flip o pa160930134421 /
El joc de moda és majoritàriament cosa d’homes. «A les nenes els sembla una tonteria. Algunes ho proven alguna vegada i, si no els surt, ho deixen», explica el loquaç Leo, de 9 anys, que ha entrat de ple en el terreny del repte de l’ampolla. «Vaig veure un vídeo a Youtube i em vaig posar a practicar a veure si ho podia fer». Un parell de mesos després, ja ha pujat de nivell. «Ara ho fem passant-nos l’ampolla per sota les cames». Aquest crac tan espavilat practica al carrer i al vestidor després dels entrenaments de futbol. «Al col·le no portem ampolles d’aigua perquè hi ha fonts, però a futbol sí, i ho aprofitem».
L’Àlex, de 16 anys, ha ocupat el passadís de casa com a camp de proves i, és clar, la mare està una mica nerviosa. Ella enyora els temps del silenci cibernètic i ell persisteix amb el nou desafiament. «Cada vegada intentem fer més virgueries, llançant les ampolles sobre llocs elevats, prestatgeries, lleixes... A internet veus coses que flipes», explica l’adolescent, que s’hi va enganxar perquè, una vegada après el número bàsic –«és molt fàcil»–, les variacions acrobàtiques del passatemps són de fet infinites.
Perícia i mesura
El truc, ho saben tots els iniciats, consisteix a omplir l’envàs amb un terç d’aigua. Tot i així, exigeix perícia i mesura en la força utilitzada al projectar l’objecte. A la Xia, de 10 anys, se li resisteix la verticalitat. «És difícil, encara no em surt». Qüestió de pràctica, tot i que les noies són poc proclius a l’assaig-error. «Ho he intentat un parell de vegades sense sort. No m’interessa», conclou la Maria, de 15 anys. «Elles de seguida es cansen quan no els surt», confirma el Martí, un altre virtuós de la tècnica, que l’executa al carrer sobre bancs i altres elements a l’abast, i d’amagat sobre la taula de classe. «Ens diverteix perquè ens dóna molta satisfacció aconseguir coses cada vegada més difícils, alguna vegada ho gravem però normalment no», resumeix.
Notícies relacionadesFer girar ampolletes s’ha colat en alguns patis d’instituts i escoles amb la permissivitat dels centres. L’única molèstia reportada és quan apareixen les empremtes del delicte –en forma de bassals d’aigua– en espais interiors com el gimnàs.
«A vegades s’ha d’indicar als nens que no les tirin massa alt, però no hi ha incidències. Si s’excedissin, hauríem de posar límits», informa Míriam Goñi, cap d’estudis de l’institut Anna Gironella de Mundet, partidària del nou entreteniment. «És molt interessant que juguin a aquestes coses, és un repte estimulant. Els xavals es desafien complicant-ho cada vegada més. Ara ja estan intentant que una segona ampolla caigui dreta sobre la primera. I acabaran aconseguint-ho».
- Reis del boca a boca Restaurants de culte de BCN fora del radar dels ‘influencers’
- Una dupla especial "L’ego s’ha de deixar de costat"
- Aniversari. Nutrició esportiva Nutrisport celebra els 40 anys d’història amb una nova imatge
- Una baixa de pes Flick repensa l’atac sense Lamine Yamal
- FUTBOL Guardiola renova fins al 2027 i complirà 10 anys en el City