"A les cases es llença menjar perquè ja no es cuina com abans"
La cuinera Ada Parellada defensarà aquest dimecres al Congrés que es puguin reaprofitar els excedents dels menjadors escolars

icoy35951359 alimentacion161018183128 /
Ada Parellada (Granollers, 1967) és cuinera, escriptora i divulgadora gastronòmica. I, d'un temps ençà, també és una ferma activista a favor d'aprofitar més bé els aliments. Parellada ha aprofitat aquest dimarts per preparar al seu restaurant un centenar de croquetes, amb què pensa obsequiar els diputats del Congrés.
¿Per què unes croquetes? ¿Quin sentit tenen? Doncs perquè les croquetes són un dels millors exemples de menjar reaprofitat. Són un aliment fet a partir d'altres productes ja elaborats i les hem convertit en un símbol de la nostra campanya. Utilitzem el ‘hashtag’ #croquetesil·legals.
¿Què espera d'aquesta trobada amb els polítics? Que prenguin consciència que no té cap sentit el que s'està produint en aquests moments. Tenim una llei que és molt dràstica, massa estricta... Suposo que quan es va dictar eren altres temps, les neveres i les mesures de seguretat alimentàries no eren les d'ara, i potser s'havien comès excessos, però jo crec que ara es podria flexibilitzar.
Notícies relacionadesPerò el malbaratament més gran, almenys això diuen les estadístiques, l'estan fent les famílies... És cert, el fet que a les cases es llenci tant de menjar és la conseqüència d'haver trencat la cadena de transmissió culinària que hi ha hagut sempre entre les generacions. La incorporació de la dona al món laboral, que em sembla estupenda, fa que ja no es cuini com abans i, per tant, tampoc es compren els productes com abans. Es planifica menys i sobra menjar.
Abans també ens feien acabar-nos el que hi havia al plat. ¡Tampoc és qüestió d'afartar els nens! No parlem d'això. Tampoc parlem de fer caritat amb els pobres. Parlem d'una qüestió més ètica, de saber consumir en la justa mesura, sense excessos, ni malbarataments innecessaris.
- SUCCESSOS ‘Lock-picking’, el nou sistema per obrir cases sense forçar panys amb què bandes de georgians roben a Espanya
- Dol als fogons Mor Montse Guillén, la pionera que va triomfar als EUA amb la cuina catalana
- BCN busca la fórmula per insuflar una nova vida a la seva plaça més dura
- Religió Mor Francesc, el papa que va arribar de «la fi del món» i que ha volgut portar l’Església al segle XXI
- ‘Tot el camp és un clam...’
- Helicobacter pylori: així són els símptomes de la infecció que afecta la meitat de la població
- Llars espanyoles Tornen els plats de Duralex: un conegut supermercat ven la clàssica vaixella amb nous dissenys
- Oferta d’ocupació El treball que sempre havies somiat: 1.000 euros a la setmana per provar platges i explicar-ho
- ENTREVISTA Isabel Celaá, ambaixadora davant la Santa Seu: «Al Papa no li agradava ser qualificat com a progressista ni com a conservador»
- El Mundo Today | Cada cop més catalans caminen de matinada per carrerons foscos per poder sortir a 'Crims'