"A les cases es llença menjar perquè ja no es cuina com abans"
La cuinera Ada Parellada defensarà aquest dimecres al Congrés que es puguin reaprofitar els excedents dels menjadors escolars

icoy35951359 alimentacion161018183128 /
Ada Parellada (Granollers, 1967) és cuinera, escriptora i divulgadora gastronòmica. I, d'un temps ençà, també és una ferma activista a favor d'aprofitar més bé els aliments. Parellada ha aprofitat aquest dimarts per preparar al seu restaurant un centenar de croquetes, amb què pensa obsequiar els diputats del Congrés.
¿Per què unes croquetes? ¿Quin sentit tenen? Doncs perquè les croquetes són un dels millors exemples de menjar reaprofitat. Són un aliment fet a partir d'altres productes ja elaborats i les hem convertit en un símbol de la nostra campanya. Utilitzem el ‘hashtag’ #croquetesil·legals.
¿Què espera d'aquesta trobada amb els polítics? Que prenguin consciència que no té cap sentit el que s'està produint en aquests moments. Tenim una llei que és molt dràstica, massa estricta... Suposo que quan es va dictar eren altres temps, les neveres i les mesures de seguretat alimentàries no eren les d'ara, i potser s'havien comès excessos, però jo crec que ara es podria flexibilitzar.
Notícies relacionadesPerò el malbaratament més gran, almenys això diuen les estadístiques, l'estan fent les famílies... És cert, el fet que a les cases es llenci tant de menjar és la conseqüència d'haver trencat la cadena de transmissió culinària que hi ha hagut sempre entre les generacions. La incorporació de la dona al món laboral, que em sembla estupenda, fa que ja no es cuini com abans i, per tant, tampoc es compren els productes com abans. Es planifica menys i sobra menjar.
Abans també ens feien acabar-nos el que hi havia al plat. ¡Tampoc és qüestió d'afartar els nens! No parlem d'això. Tampoc parlem de fer caritat amb els pobres. Parlem d'una qüestió més ètica, de saber consumir en la justa mesura, sense excessos, ni malbarataments innecessaris.
- Habitatge El milionari José Elías opina sobre comprar o llogar el 2025: "Si guanyes 2.000 euros al mes..."
- Sergio Peris-Mencheta, actor i director: "Des de la malaltia, la meva imaginació s’ha alliberat"
- 1.080 vivendes i un gran parc Una inversió milionària i el futur Clínic rellancen el sector Can Rigalt al nord de l’Hospitalet
- Atac a Berlín Ferit greu un turista espanyol apunyalat prop del monument de l’Holocaust
- Consum Bon Preu accelera la seva expansió i obrirà 12 nous súpers aquest any
- Càrrecs públics ¿Què ha passat amb els consellers d’ERC sis mesos després del final del Govern d’Aragonès?
- MONEDES DIGITALS El robatori de criptomonedes més gran de la història: uns ‘hackers’ s’emporten 1.500 milions de dòlars del gegant Bybit
- Criança El pediatre Carlos González aclareix la importància d’entendre i gestionar els desitjos infantils: «Cedir no és perdre autoritat…»
- Després les polèmiques declaracions de la 'consellera' Parlon Estigmatizar és pensar que trastorn mental és sinònim de violència
- Consells pràctics El truc casolà perquè la goma de la rentadora quedi com nova