IDEES PER DISFRUTAR DE LES FESTES
Receptes de plats principals per al menú de Nadal
CUA DE VACA A LA CULLERA
Ingredients
- 2 kg de cua de vaca o de bou
- 100 g de ceba
- 100 g de pastanagues
- 100 g de porros
- 100 g d'api
- 4 grans d'all
- 4 cullerades de pinyons (preferentment de Sòria)
- farina
- unes branquetes de farigola i romaní
- un litre i mig de brou de carn
- 1 litre de vi negre
- una tassa d'oli d'oliva
- 2 claus d'olor
- sal
- pebre negra del molinet
Preparació
Passem els trossos de cua per farina, els espolsem l'excés de farina i els daurem en una cassola amb oli d'oliva. Salpebrem i reservem. Piquem finament les hortalisses i les daurem amb un altre oli net, les ofeguem i quan agafin color, hi afegim la carn que havíem reservat i ho mullem amb el vi. Una vegada ha començat a bullir i s'ha evaporat l'alcohol, hi afegim el brou de carn, perfumem amb la farigola, el romaní i els claus d'olor.
Tapem la cassola i ho deixem coure a foc baix durant unes dues hores. Retirem la carn de la cassola i colem el suc de cocció. Quan la cua està freda, la desossem i incorporem la seva carn a la salsa colada. L'escalfem, rectifiquem de sal i pebre i ho servim amb els pinyons torrats per sobre.
SALMÓ AMB SALSA NANBAN
Ingredients
- 600 g de salmó fresc
- sal
- farina de blat
- oli de gira-sol per fregir
- 3 cebes tendres
Per a la salsa:
- 4 cullerades de salsa de soja
- 3 cullerades de vinagre d'arròs
- 2 cullerades de sake
- 3 culleradetes rases de sucre
- mig got de brou 'dashi'
- mig bitxo sense llavors picat finament (si és fresc millor. S'ha de controlar el nivell de picant)
- Tots els ingredients de la salsa es poden comprar en botigues de gastronomia japonesa. El brou instantani es diu dashi-no-moto'. També es pot preparar amb alga seca konbu i flocs de bonítol sec ('hana-katsuo').
Preparació
Notícies relacionadesDemanem al peixater que ens talli el salmó en 12 trossos sense treure'ls la pell. Salem cada filet de salmó i els reservem. En un cassó barregem els ingredients líquids i sòlids de la salsa. Ho escalfem fins al punt d'ebullició i ho deixem refredar.
Eixuguem i enfarinem les porcions de salmó, les fregim a 170º en oli abundant, en un wok o a la fregidora. El punt de cocció del salmó s'obté entre els 3 i 4 minuts. Els deixem escórrer sobre paper absorbent. Emplatem el salmó, el napem lleugerament amb la salsa i el decorem amb la ceba tendra tallada fina.
- Successos Els Mossos investiguen una baralla entre un home i el coronel Pedro Baños mentre firmava llibres per Sant Jordi
- Famosos Pep Guardiola i Cristina Serra caçats a Barcelona amb un element compartit revelador: ¿reconciliació a la vista?
- Troballa arqueològica Un vaixell del XV emergeix entre les obres d’un pàrquing a la Ciutadella
- Les principals cases d’apostes ja tenen un candidat favorit per ser el nou Papa
- Apunt La lliçó de Hansi Flick
- Des de diumenge Centenars de veïns de Cabrils sense gas per una fuga: «Sortia aigua pels fogons»
- Amagatalls d’artistes El cementiri que dona la vida a Carles Viarnès
- MOVIMENT CIUTADÀ L’única sala de cine de Solsona torna a obrir
- Ruta L’Empordanet, entre platges i arrossars
- AGENDA DE BARCELONA Una festa per disfrutar de Glòries