IDEES PER DISFRUTAR DE LES FESTES
Receptes de postres per al menú de Nadal
CREMA DE CARAMEL DE MASCARPONE I TARONJA
Ingredients
- 5 ous
- 600 ml de llet
- 150 g de mascarpone
- 100 g de sucre
- la ratlladura d'una taronja
- 150 g de sucre per al caramel
- 2 cullerades de Grand Marnier (optatiu)
- taronges confitades per decorar
Preparació
Preescalfem el forn a 170º. En un cassó hi posem el sucre i dues cullerades d'aigua, removem fins que es dissolgui el sucre i arribi al punt de caramel. El repartim en un motllo rectangular i el deixem refredar. Bullim la llet amb la ratlladura de taronja i ho deixem infusionar. Batem els ous amb els 100 g de sucre i el mascarpone, hi afegim la llet temperada perfumada per la taronja i el Grand Marnier. Aboquem la barreja sobre el caramel i posem el motllo al forn al bany maria amb l'aigua que arribi a la meitat del motllo. El tapem amb paper d'alumini, hi fem un forat perquè surti el vapor i ho deixem coure 50 minuts. Comprovem si la crema està quallada. Deixem refredar, desemmotllem i servim acompanyat de taronja confitada.

EL MILLOR PASTÍS DE XOCOLATA DEL MÓN
Ingredients
- 200 g de xocolata negra
- 200 g de mantega salada
- 150 g de sucre
- 100 g de sucre moreno
- 5 ous XL
- una cullerada ben plena de fècula de blat de moro
- cacau en pols
Per als vidres de caramel i avellanes:
- 200 g de sucre
- 4 cullerades d'aigua
- 100 g d'avellanes torrades i picades
- una mica d'oli neutre
Preparació
Notícies relacionadesFonem la xocolata al bany maria i, fora del foc, hi afegim la mantega fins que tinguem una massa homogènia. Hi incorporem les dues classes de sucre i ho deixem refredar. Hi afegim els ous d'un en un, hi posem la fècula de blat de moro integrant-la amb compte i col·loquem la preparació en un motllo que posarem al forn, a 180º, durant 25 minuts. El deixem refredar i el guardem a la nevera. Desemmotllem el pastís una hora abans de servir i hi escampem cacau en pols per sobre.
Fem un caramel amb 200 g de sucre i 4 cullerades d'aigua. L'aboquem sobre un full de paper de forn pinzellat amb oli neutre i hi repartim les avellanes. Ho tapem amb un altre full de paper i hi passem el corró per deixar el caramel com més fi millor. Deixem que es refredi (no posem el caramel a la nevera perquè no s'estovi). El retirem del paper i el trossegem. Decorem el pastís amb els vidres.
- Successos Els Mossos investiguen una baralla entre un home i el coronel Pedro Baños mentre firmava llibres per Sant Jordi
- Les principals cases d’apostes ja tenen un candidat favorit per ser el nou Papa
- Famosos Pep Guardiola i Cristina Serra caçats a Barcelona amb un element compartit revelador: ¿reconciliació a la vista?
- SALUT Un bacteri, possible causa de l’augment del càncer colorectal
- En delictes de furts lleus El fiscal superior de Catalunya planteja recuperar l’arrest de 30 dies per multireincidència