PRESENTACIÓ A MADRID DE L'INFORME DEL MIT
El Govern no desmantellarà per ara Castor
Els experts consideren que treure el gas comportaria un alt risc
Un estudi relaciona la injecció de gas feta a la zona amb l'aparició de terratrèmols
El Govern no desmantellarà per ara l'emmagatzematge subterrani de gas Castor perquè la situació a la zona està "estable" i perquè els experts consideren que treure el gas comportaria un alt risc, ha informat aquest dimecres el ministre d'Energia, Álvaro Nadal.
"Quan es pugui fer es farà", ha sigut la resposta de Nadal a la pregunta dels periodistes sobre el desmantellament del projecte Castor. En les seves declaracions, al Congrés dels Diputats, el ministre també ha avançat algunes de les dades que es desprenen de l'informe encarregat per Enagás a l'Institut Tecnològic de Massachusetts (MIT)Institut Tecnològic de Massachusetts sobre l'emmagatzematge, ubicat davant les costes de Vinaròs (Castelló) i en què va deixar d'injectar-se gas el setembre del 2013, després que es registressin centenars de sismes a la zona.
Segons ha explicat Nadal, aquest estudi relaciona la injecció de gas feta a la zona amb l'aparició de terratrèmols i reconeix que la decisió del Govern de parar l'activitat de la plataforma va ser la correcta. Actualment, segons diuen els experts, la situació és estable.
AFECTADA LA FALLA D'AMPOSTA
Aprofitant aquesta estabilitat, Indústria encarregarà nous informes per determinar el futur de Castor, segons ha explicat Nadal. I és que, igual que hi ha un risc per a la zona amb la injecció de gas, també n'hi ha a l'hora de desmantellar el projecte. "És com si inflem un globus que ha tocat uns fonaments, si després es desinfla, que és el que passaria amb el desmantellament, també podria moure els fonaments, així que s'hauria de fer amb prudència i seguretat", ha explicat.
Una altra de les novetats que apareixen a l'informe del MIT és que la falla que es pensava que estava afectada, fins ara, la de Castor, no és la que ha ocasionat els problemes, sinó una altra que està molt a prop: la falla d'Amposta. Per aquest motiu, l'Executiu també "haurà de fer estudis de tot tipus, tècnics i geològics, per veure què es fa en el futur amb aquesta instal·lació", que, per Nadal, "és clar que no pot tornar a funcionar".
Finalment, Nadal apunta que des del MIT s'ha reconegut la bona tasca dels tècnics de l'Executiu, tant abans com després de la posada en marxa de la plataforma, encara que assenyalen que aquestes instal·lacions tan complexes requereixen un estadi de desenvolupament tecnològic superior al que és obligatori actualment. Per això criden a incloure un treball com el que ells fan a partir d'ara.
- Pòdcast José Elías ho deixa clar: en què invertir per tenir rendibilitat sense riscos
- Turisme Sant Adrià estrena un resort de luxe de 53.000 metres quadrats
- Els treballadors podran avançar tres anys la jubilació parcial a partir de demà
- A Rússia Així s'ha jubilat un jove amb 23 anys gràcies a una argúcia legal
- Futbol local El futur Hospi de Jordi Alba i Thiago Alcántara: objectiu, arribar a Primera Divisió
- Seguretat viària Augmenten més d'un 46% els morts a les carreteres catalanes en el primer trimestre de l'any
- Entendre més Màximo Pradera: "Vaig tenir càncer perquè cap metge em va fer mai la pregunta clau: ¿Què menges?"
- Nou projecte Barcelona estrena un institut d’investigació sobre arquitectura i urbanisme sostenible
- Repartiment de migrants Catalunya declara que els seus centres de menors migrants ja superen el 100% de la seva capacitat
- ACTUALITAT BLAUGRANA Perillen els 100 milions dels seients VIP del FC Barcelona, claus per fitxar a l’estiu