L'heroi que va aturar el Wannacry, "horroritzat" per la fama
Marcus Hutchins haurà de canviar de domicili després que la premsa publiqués la seva adreça
fcosculluela38451318 corrects from hutchis to hutchins british it expert marcus 170522194111 /
Ilfracombe, a la rodalia del qual viu Marcus Hutchins, és un poble tranquil a la costa anglesa de Devon, on van, quan arriba el bon temps, estiuejants i windsurfistes. Aquest és l’esport amb què Hutchins canvia d’aires, es neteja el cap, quan acaba de treballar a la seva habitació amb tres pantalles d’ordinador. Aquest jove britànic de 22 anys, i aspecte encara d’adolescent, és l’expert en seguretat, que, amb una simplicitat sorprenent, va frenar la difusió global del ciberatac de Wannacry.
Ho va fer des de l’anonimat, amb l’àlies de MalwareTech, i així hauria preferit que quedés l’assumpte. Ni buscava publicitat ni la desitjava. La premsa, no obstant, es va llançar a la recerca de l’«heroi accidental», com van començar a denominar-lo. Aviat van trobar-lo i per a Hutchins, la seva bona acció i els seus ràpids reflexos, s’han traduït en un calvari.
La ingerència dels tabloides britànics, la premsa popular que tants milions d’exemplars ven, ha canviat la seva existència. Segons ha explicat, l’endemà de l’atac es va despertar amb la seva foto a la portada d’un diari i els reporters acampats a la porta de casa seva. Per poder sortir i entrar de la vivenda va haver de saltar per la tanca del darrere. «Sabia que cinc minuts de fama serien una cosa horrible, però honestament no m’hauria imaginat mai que seria tan horrible. Els tabloides britànics són superintrusius», afirma en un tuit.
Els periodistes han intentat subornar i fer parlar els seus amics per conèixer tots els detalls de la seva vida privada. La història de la seguretat informàtica en realitat els importava un rave. «Un dels periòdics britànics amb més tiratge ha publicat una foto de casa meva, l’adreça completa i com arribar-hi. Ara m’he de mudar», s’ha queixat en un altre tuit. Més vulnerable a possibles amenaces i represàlies, Hutchins repeteix una vegada rere l’altra que no es considera un heroi i que només va fer, «el que calia».
El brillant informàtic és un autodidacte. Si l’escola no va ser el seu fort, la passió pels ordinadors des que va tenir ús de raó l’ha convertit en un expert. La seva participació en un blog especialitzat va cridar l’atenció de la companyia Krytos Logic, ubicada a Los Angeles, per a la qual treballa a distància des de fa un any. Hutchins forma part d’una comunitat global que comparteix informació i vigila sense descans possibles atacs de pirateria i actes de cibercrim. La seva mare, una infermera, està orgullosa d’ell.
El noi té bon cor. La recompensa de diversos milers de lliures que ha guanyat per frenar Wannacry la donarà a quatre oenagés: l’hospital infantil britànic més important, una organització mèdica internacional, una altra que treballa per portar aigua potable a les poblacions remotes i una tercera que procura aliments i ensenyament tecnològic en zones deprimides.
- Successió Els fills d’Andic avancen en la gestiódel futur de l’empresa
- La llei reorganitza la justícia i l’expandeix per tot el territori
- L’espanyol més buscat va matar el seu fill d’un tret
- Energies renovables El pàrquing de l’Alcampo de Sant Boi es transformarà en la instal·lació fotovoltaica més potent de l’àrea de Barcelona
- Educació farà una "avaluació emocional" dels professors