DRAMA A OSCA

Presó per a l'oncle de la nena de 8 anys assassinada a Sabiñánigo

La jutge ha pres la decisió després d'escoltar dues menors, de 12 i 14 anys, que viuen amb l'àvia de la víctima

La nena estava passant uns dies de vacances a casa de la seva àvia, amb qui vivia el presumpte assassí

2
Es llegeix en minuts

La titular del jutjat de guàrdia de Jaca ha decretat l'ingrés en presó preventiva, comunicada i sense fiança per al presumpte autor d'un delicte d'assassinat de la seva neboda de 8 anys, 8 anys, a causa d'una pallissa que va rebre dijous passat al municipi de Sabiñánigo (Osca).

Fonts del Tribunal Superior de Justícia d'Aragó han informat Europa Press que la jutge ha pres declaració aquest dissabte a la tarda a dues menors de 12 i 14 anys com a testimonis dels fets. Aquestes dues nenes resideixen a casa de l'àvia de la víctima, ja que la dona en té la guàrdia i custòdia.

Després de sentir la seva declaració, i fins que s'aclareixin tots els fets, el fiscal ha demanat que aquestes dues nenes passin a estar tutelades pels serveis socials del Govern d'Aragó.

Al voltant de les 21.00 hores va prestar declaració l'oncle de la víctima i la jutge va ordenar el seu ingrés en presó preventiva, comunicada i sense fiança per un delicte d'assassinat, han assenyalat les mateixes fonts.

La víctima, Naiara, passava uns dies de vacances a casa de la seva àvia a Sabiñánigo, on resideix el detingut, i les dues menors d'edat. La nena va morir aquest divendres a l'Hospital Miguel Servet de Saragossa, on havia ingressat dijous passat després de rebre una pallissa en aquesta vivenda a la localitat d'Osca.

L'oncle de la menor, de 33 anys, va ser qui va avisar els serveis mèdics, a qui va explicar en un primer moment que la nena havia caigut per les escales. No obstant, els sanitaris van dubtar d'aquesta explicació i van activar el protocol per possibles maltractaments.

CONSTERNACIÓ

Per la gravetat de les ferides, la nena va ser traslladada dijous de Sabiñánigo al centre hospitalari de Saragossa, on va morir. El Jutjat d'Instrucció número 1 de Jaca s'ha fet càrrec d'aquest cas i ha decretat el secret de les actuacions, si bé ha sigut la titular del jutjat número 2, que estava de guàrdia aquesta setmana, que ha decretat l'ingrés a la presó d'aquest home.

Notícies relacionades

La nena estudiava tercer de primària en una escola de Sabiñánigo i, encara que no estava sota tutela, els serveis socials feia tres mesos que treballaven amb aquesta família per qüestions econòmiques.

Els veïns del municipi de Sabiñánigo estan consternats per aquest tràgic succés. Aquest dissabte unes 700 persones es van concentrar davant les portes de l'ajuntament per mostrar el seu dolor per la mort de la nena, i la Junta de Portaveus del consistori ha decretat dos dies de dol oficial que es prolongaran fins dilluns a les 12.00 hores.