FOMENT DE LA SALUT
Coca-cola reduirà un 12% el sucre a les seves begudes abans del 2025
La companyia pretén que en els pròxims anys les begudes baixes o sense calories siguin el 50% de les vendes
El Ministeri de Sanitat impulsa una campanya per rebaixar el consum diari de sucre
zentauroepp40677434 files this file photo taken on february 9 2017 shows palle171106144457 /
Coca-cola reduirà un 12% el sucre de les seves begudes abans del 2025. Ho ha anunciat aquest dilluns en la presentació a Madrid de la campanya "Avancem", que recull objectius vinculats a la salut, la sostenibilitat i el respecte al medi ambient. La companyia aspira que abans d'aquell any el 50% de les vendes procedeixin de begudes baixes en calories o sense calories. L'anunci ha coincidit amb l'arrencada d'una campanya del Ministeri de Salut per rebaixar el consum diari de sucre.
"La meta és reduir un 10% el sucre mitjà per litre en l'oferta de begudes als mercats d'Europa Occidental entre 2015 i 2025. Per a Espanya en particular, les previsions són encara més ambicioses: s'arribarà al 12% gràcies als avanços que ja s'han aconseguit localment", ha explicat el director de Salut i Nutrició de Coca-Cola Iberia, Rafael Urrialde.
Consulta a institucions i consumidors
Aquesta decisió, que s'ha pres després d'un procés de consulta a més de 100 representants d'institucions, oenagés i clients, més de 12.000 consumidors en sis països i gairebé 1.000 empleats de diferents geografies, es produeix mesos després que a Catalunya entrés en vigor l'impost que penalitza les begudes ensucrades.
The Coca-Cola Company i Coca-Cola European Partners s'han compromès igualment a col·laborar amb socis locals i nacionals amb la intenció de recollir el 100% dels seus envasos, i que cap d'ells acabi com a residu, especialment als oceans. A més, seguiran treballant per assegurar que el 100% dels seus envasos segueixin sent reciclables o reutilitzables, han exposat.
Menys plàstic als envasos
Una altra de les accions previstes per Coca-cola és incorporar almenys un 50% de plàstic reciclat als envasos de PET el 2025, cosa que suposa un augment del 21% respecte del 2016. L'estratègia de sostenibilitat també contempla accions en l'àmbit de la societat.
Es treballarà perquè almenys el 40% dels càrrecs directius siguin ocupats per dones amb el fi de promoure una cultura diversa i inclusiva en el negoci.
"Amb una miqueta és suficient"
Precisament aquest dilluns l'Agència Espanyola de Consum, Seguretat Alimentària i Nutrició (Aecosan) ha llançat la campanya a través d'Internet "Amb una miqueta de sucre és suficient" per conscienciar de la importància que té per a la salut reduir el consum de sucre en la dieta habitual per fomentar uns hàbits saludables.
Es pretén impulsar el consum d'aliments i begudes amb menys sucre, menys greixos i menys sal per seguir una dieta més saludable, adequada, variada i equilibrada, cosa que juntament amb la pràctica d'exercici físic diari, contribueixen a prevenir l'obesitat i altres malalties relacionades.
50 grams al dia
Notícies relacionadesLa campanya adverteix que el consum excessiu de sucre incrementa el risc de patir obesitat, diabetis i malalties cardiovasculars, i subratlla que és molt important que el consumidor consulti sempre l'etiquetatge nutricional dels aliments per conèixer les seves propietats nutritives i la seva composició.
Fa seva a més la recomanació de l'Organització Mundial de la Salut (OMS) de limitar el consum de sucres lliures o afegits a menys del 10% de la ingesta calòrica total, fet que suposa un màxim de 50 grams al dia.
- Al minut Guerra d’Israel en directe: última hora sobre el final de la treva a Gaza, l’ajuda humanitària i reaccions
- Shopping Black Friday 2022: les millors ofertes d’Amazon
- SHOPPING Helly Hansen té les millors rebaixes d’hivern: ¡a meitat de preu!
- Com més població, més recursos
- L’Advocacia de l’Estat veu compatible la condemna del procés i l’amnistia